Wie wint Indian Wells 2024? Voorwoord en tennisvoorspellingen

Het ATP-toernooi Indian Wells 2024 is een Masters 1000 die plaatsvindt van 6 tot en met 17 maart 2024. Het vindt plaats in de Verenigde Staten in de Coachella Valley in Californië en is de eerste ATP 1000 van het seizoen. Dit prestigieuze evenement markeert de terugkeer van Novak Djokovic. Die is sinds 2019 niet meer in de Californische woestijn geweest. Rafael Nadal zal naar verwachting ook zijn rentree maken. Rafa heeft niet meer gespeeld sinds hij in januari verloor van Jordan Thompson in Brisbane. Maar wat heeft de 50e editie van Indian Wells voor ons in petto? Dat gaan we uitzoeken.

Presentatie van Indian Wells 2024

Het Indian Wells ATP 1000-toernooi wordt gespeeld op een outdoor hardcourt met een vrij langzame rol en een vrij hoge stuit. Het wordt gespeeld in de Californische woestijn. De omstandigheden zijn over het algemeen vrij warm en vochtig.

Spelers die gewend zijn aan de hitte en de gravelbanen doen het meestal goed in deze omstandigheden, die een zekere mate van weerstand en consistentie in de rally’s vereisen. Carlos Alcaraz won de titel in 2023 tegen Daniil Medvedev uit Rusland.

Wie zijn de favorieten voor Indian Wells 2024?

Gezien zijn huidige uitstekende vorm en zijn recente titel op de Australian Open 2024 is Jannik Sinner een van de grote favorieten om deze eerste ATP 1000 van het seizoen te winnen. Hij staat bij Ladbrokes.be geprijsd aan 2.75 om het toernooi te winnen. Hij zal echter zware concurrentie krijgen. Ondanks zijn nipte verlies tegen Jannik Sinner in de finale van de Australian Open, staat Novak Djokovic bij de bookmakers op Ladbrokes.be aan 2,50 om zijn 6e titel in Californië te winnen.

Carlos Alcaraz is al een paar maanden niet geruststellend. Hij verloor van Alexander Zverev op de Australian Open en Nicolas Jarry in Buenos Aires. Hij is echter volledig in staat om zijn spel te verbeteren en zijn titel te verdedigen. Zijn eindzege staat aan 3.50 bij Ladbrokes Tennis.

Wie zijn de uitdagers?

De finalist van vorig jaar, Daniil Medvedev, is een serieuze kanshebber voor de titel (8.00 bij Ladbrokes.be). Nadat hij de finale van de Australian Open met 2-0 verloor van Jannik Sinner, bereikte hij onlangs de halve finale van het toernooi in Dubai. De Amerikaan Taylor Fritz won de trofee in 2022 door Rafael Nadal te verslaan.

Na een kwartfinale in Melbourne dit jaar en een recente titel in Delray Beach is Taylor Fritz (31.00) in goede vorm en zal hij hier zeker iets te zeggen hebben. Dit net als zijn landgenoot Tommy Paul (71.00). Andrey Rublev (31.00) en Casper Ruud (41.00) zullen ook degenen zijn om in de gaten te houden in dit toernooi.

Wie wint Indian Wells 2024?

Kwartaal 1: In de bovenste helft van de loting heeft Novak Djokovic een vrij toegankelijke loting tot de kwartfinales voordat hij een potentiële Tommy Paul of Ugo Humbert in topvorm ontmoet.

Kwart 2: Daniil Medvedev heeft wat nodig is om de halve finales te bereiken. Spelers als Taylor Fritz, Holger Rune en waarom niet Rafael Nadal zullen hem in de weg staan.

Kwart 3: Jannik Sinner zal niet makkelijk te verslaan zijn in dit toernooi. Hij moet de altijd gevaarlijke Andrey Rublev, Frances Tiafoe en Ben Shelton in de gaten houden.

Kwart 4: Carlos Alcaraz zal zijn spel moeten verbeteren om zijn titel te verdedigen. Khachanov, Zverev, De Minaur en Auger Aliassime kunnen hem komen testen.

Onze voorspelling voor de Indians Wells 2024:

Kwartfinales:

  • Tommy Paul vs Casper Ruud;
  • Daniil Medvedev vs Taylor Fritz;
  • Andrey Rublev vs Jannik Sinner;
  • Alexander Zverev vs Carlos Alcaraz.

Halve finale:

  • Tommy Paul vs Daniil Medvedev;
  • Jannik Sinner vs Carlos Alcaraz.

Finale:

  • Tommy Paul vs Jannik Sinner.

Winnaar:

Jannik Sinner.

Conclusie

Het toernooi van Indian Wells heeft een geschiedenis van verrassingen, met Taylor Fritz en zelfs Cameron Norrie in recente edities. Nu het toernooi van Indian Wells 2024 nadert, zijn alle ogen gericht op de gevestigde favorieten en de veelbelovende uitdagers die zich voorbereiden op de strijd op de banen van deze eerste ATP 1000.

Maar wie wint de Indian Wells 2024?