PMU – Snelheidscriterium Côte d’Azur

Aanstaande zondag keren de dravers terug naar de Riviera, met een kwalitatief hoogstaand programma en de aanwezigheid van Prix d’Amérique-paarden. Onder de negen evenementen op het programma neemt het Critérium de vitesse een essentiële plaats in op de PMU-kalender. Deze wedstrijd brengt de beste milers ter wereld samen, waaronder de drievoudige winnaar van het evenement en houder van 21 titels in Groep I, Vivid Wise As, die een historische viervoudige poging zal wagen. De loting voor de paarden op de lijn is het belangrijkste element op een baan waar de eerste bocht heel snel komt. Er zullen dertien concurrenten zijn die het tegen elkaar moeten opnemen over de 1.609 meter.

Go On Boy, het te kloppen paard

De eeuwige noot van de wintermeeting maakt zijn terugkeer op een baan waar hij bijzonder dol op is. Romain Derieux had pech met zijn nummer 18 in de Prix de France. Hij liet ons na de race weten dat hij sinds de start een lek wiel had. Een prestatie die veel zegt over de vorm van deze grote kampioen. Toen hij op driejarige leeftijd terugkeerde naar het land van zijn heldendaden, presenteerde hij zich als de ‘Koning van Cagnes’.

Met 7 successen in 11 optredens op deze ring, maakte hij al een grote indruk in 2019. Romain Derieux besloot hem geschoeid te laten, wat geen nadeel zou zijn voor dit paard met kwetsbare voeten. Vierde in het evenement van vorig jaar met een nummer op de tweede rij, het paard heeft alles voor hem in deze editie. Als Romain Derieux erin slaagt om de leiding te grijpen, zal hij sterk moeten zijn om hem af te schudden.

Wed op een historische viervoud voor Vivid Wise As

Op tienjarige leeftijd reist de Italiaanse kampioen nog steeds de wereld rond om mee te doen aan deze snelheidsraces. Als drievoudig winnaar van dit evenement, op een circuit dat perfect bij hem past, zal hij een poging wagen om deze prestatie neer te zetten. Enigszins teleurstellend in de Prix de France, kwam hij al vrij vroeg in het parcours vast te zitten en waren zijn benen zwaar in de finale.

Als zesde, niet ver van de leiders, zal hij zich veel meer op zijn gemak voelen op een vlak parcours. Deze meervoudige Groep I-winnaar start buiten de favoriet, Go On Boy (4). Deze plaatsing kan zorgen voor een zeer tactische race. Want vanaf het begin zullen de te nemen beslissingen erg belangrijk zijn voor de Franse coureur. Dit is het grasduel van het jaar aan de Riviera.

PMU: Emeraude De Bais maakt het podium compleet

De runner-up in de 2023-editie is haar talent blijven bevestigen door naar de vierde plaats te glijden in de Prix de France. Hoewel ze een zeer matig nummer 15 had die dag, was haar ruiter, Robin Bouvier, zeer geïnspireerd om een zeer mooie plaats in te nemen. Dit achter drie grote kampioenen uit Vincennes. Vorig jaar werd Vivid Wise As (5) met een zeer matig nummer 11 nipt achter zich gelaten. Maar dat zou dit jaar wel eens kunnen veranderen.

Deze formidabele sprinter zou wel eens scheidsrechter kunnen worden in de strijd tussen de twee favorieten. Gekoppeld aan de zeer vaardige Franck Nivard, met een uitstekende nummer twee achter de vleugels, zal ze haar kansen goed verdedigen. Een verandering van omgeving zal haar goed doen en ze heeft een plaats op het podium.

De juiste combinaties voor dit PMU-evenement

Ongelukkig in de Prix de France waar ze op het podium had kunnen staan, heeft Inmarosa (3) de grasfans duidelijk gerustgesteld in de Prix de Paris. Ze heeft een vergelijkbaar profiel als Emeraude de Bais (2) en haar eindsnelheid zou haar een podiumplaats kunnen opleveren. Hooker Berry (6), die de laatste tijd minder scherp is, heeft een slecht nummer 6 gekregen. Nicolas Bazire zal hem de juiste run moeten geven om een plaats aan het einde van de combinatie op te eisen.

Bleff Dipa (8), een uitstekende derde in de editie van 2022, is enigszins teleurstellend. Maar hij zal in de race zijn voor een plaats. Eric The Eel (13) zal het moeten doen met zijn nummer 13. Maar met tempo zal hij spelen voor de vijfde plaats. Imhatra AM (11) krijgt een partner van Eric Raffin. Vernissage Grif (1) maakte een slechte start van het seizoen. Hij zal een ander gezicht moeten laten zien als hij aanspraak wil maken op een podiumplaats.

Wie komt er als winnaar uit de strijd tussen Frankrijk en Italië? Kijk aanstaande zondag om 15:15 uur naar deze geweldige grasmatwedstrijd en ontdek wie de editie 2024 van het Critérium de la Côte d’Azur zal winnen.