Ladbrokes Voetbal: Driestrijd om de Premier League-titel?

De Premier League van 2023-2024 lijkt net zo spannend te worden als altijd. Met drie teams in de race voor de titel: Arsenal, Liverpool en Manchester City. De spanning is nog nooit zo groot geweest! Het is lang geleden dat we zoiets hebben gezien. Ladbrokes Voetbal maakt de balans op.

Van twee naar drie ploegen

Al een aantal seizoenen zijn we gewend dat de Premier League-titel wordt uitgespeeld tussen twee teams, vaak Manchester City en Liverpool. Maar dit seizoen is het Engelse kampioenschap interessanter geworden door de aanwezigheid van Arsenal in de eindsprint. The Gunners staan bovenaan, maar er is nog niets zeker. Het is een verfrissende verandering voor het Engelse voetbal en de Premier League.

Met nog maar tien wedstrijden te spelen, staan de drie ploegen allemaal op korte afstand van elkaar. Met 64 punten en een doelsaldo van +46 hebben de Londenaren de overhand op Liverpool. The Reds hebben evenveel punten maar een doelsaldo van ‘slechts’ +39. Dan is er City met 63 punten. Aston Villa, met 55 punten, lijkt niet te kunnen concurreren.

Tien jaar hebben we hierop gewacht

Je moet ver teruggaan om drie teams te vinden die strijden om de titel in de Premier League. De laatste keer was in het seizoen 2013-2014. Manchester City won toen voor de 4e keer de titel, met 2 punten voorsprong op Liverpool en 4 op Chelsea.

Het seizoen 2007-2008 was ook erg close. Manchester United werd kampioen met 2 punten voorsprong op Chelsea en 4 op Arsenal.

Dantesk schema voor Arsenal

Kan Arsenal het tempo erin houden? Mikel Arteta en zijn mannen hebben de komende weken een druk programma. In de resterende tien competitiewedstrijden staan ze tegenover Chelsea, Manchester City, Brighton, Aston Villa, Tottenham en Manchester United. Je zou ook kunnen zeggen dat zo’n schema ze tot het einde toe scherp houdt.

Als ze de titel zouden winnen, hun eerste sinds 2004, dan zouden de Gunners dat dik verdiend hebben gezien het totaalpakket dat ze aangeboden krijgen. Ze zullen solide moeten zijn als ze niets willen overlaten aan hun rivalen. Het vermijden van lastige wedstrijden tegen ‘zwakkere’ tegenstanders zal ook cruciaal zijn.

Makkelijker voor Liverpool en City?

Daarachter heeft Liverpool een iets minder uitdagend programma. De wedstrijden tegen Everton, Sheffield, Crystal Palace, Fulham en Wolverhampton zien er op papier eenvoudig uit. Dit zijn wedstrijden waarin 3 punten op het spel moeten staan, maar ook een kans om de wedstrijd boven twijfel verheven te krijgen.

De Reds moeten er ook voor zorgen dat ze het doelsaldo op peil houden, mocht Arsenal in deze tien wedstrijden een vergelijkbaar resultaat behalen als zij. Klopp en zijn mannen hebben een doelsaldo van meer dan 8 doelpunten nodig om door te gaan bij een gelijkspel.

Voor Manchester City zal de wedstrijd tegen Arsenal beslissend zijn. Deze staat gepland voor 31 maart en zal waarschijnlijk een grote invloed hebben op het eindresultaat van het seizoen. Vooral omdat de Cityzens een aantal zeer betaalbare tegenstanders op het menu hebben staan. Crystal Palace, Luton Town, Nottingham Forest, Wolverhampton en Fulham zijn geen zwaargewichten.

Ladbrokes Voetbal: Haaland, Salah, Saka… en KDB

Wat kan het verschil maken? Boekhoudkundig gezien zijn alle drie de teams gelijk. Arsenal heeft al 70 doelpunten gemaakt tegenover 65 en 63 voor respectievelijk Liverpool en City. Verdedigend is het hetzelfde verhaal, met 24 doelpunten voor de Londenaren, 26 voor de Reds en 28 voor de United.

Maar voorin wordt waarschijnlijk het verschil gemaakt. Alle ogen zullen gericht zijn op Erling Haaland (18 doelpunten), Mohamed Salah (15) en Bukayo Saka (13), de topscorers van elk team. De laatste twee zijn ook de beste assistgevers van hun team. Dat maakt ze nog belangrijker in de titelrace. Als we Kevin De Bruyne toevoegen aan de vergelijking (5 assists in 9 wedstrijden), kan City in het voordeel beginnen. Maar één ding is zeker, deze mannen zullen een sleutelrol spelen in de strijd om de titel.

Beleef de spanning van het einde van het seizoen met Ladbrokes Voetbal!