JPL-sportweddenschappen: Speeldag 30

De klassieke fase van de Jupiler Pro League komt aan het einde van dit weekend tot een einde. Zoals gebruikelijk biedt onze redactie je zijn JPL-sportweddenschappen voor speeldag 30 aan. Op het programma: de titelrace voor USG, het ticket voor de PO1 voor Cercle en La Gantoise.

Antwerp – Union Saint-Gilloise: onze JPL-sportweddenschappen

De eerste clash van het weekend vindt plaats op zondag om 16:00 uur. Hoewel beide teams verzekerd zijn van een plaats in de PO1, zullen ze er toch op gebrand zijn om de wedstrijd te winnen. In de titelrace wil USG het momentum vasthouden. Antwerp daarentegen moet punten pakken om het gat met de koplopers te dichten.

Antwerp is in zelfverzekerde stemming. Na de overwinning tegen STVV pakten ze alle 3 de punten tegen de onderste ploeg. Ondanks deze overwinningen blijft er één vraag over. Hoe zal het middenveld van Antwerp het doen tegen Union Saint-Gilloise? Met het vertrek van Arthur Vermeeren was Mandela Keita een hoeksteen geworden van het systeem van van Bommel. Slecht nieuws … De Rode Duivel zal geblesseerd zijn voor deze wedstrijd.

Union Saint-Gilloise daarentegen staat op achterstand. Sinds januari spelen de mannen van Blessin om de 3 dagen. Tussen de Conference League, de Croky Cup en het kampioenschap speelde Union op alle fronten. Toch zijn ze sinds september nog ongeslagen in de JPL.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • Antwerp heeft al 4 wedstrijden niet verloren;
 • Jean Butez heeft een clean sheet gehouden in de laatste 2 JPL-wedstrijden;
 • Union SG heeft niet verloren in de JPL sinds september (vs Genk);
 • Mohamed Amoura (USG) zal geschorst zijn.

Voorspelling van de redactie over Antwerp v Union Saint-Gilloise: Wat als de Unionisten voor de 1e keer in maanden zouden verliezen? Onze redactie wil voor het grote geld gaan met een overwinning voor Antwerp aan 2.65 bij Ladbrokes. Voor de zwakkelingen verwachten we een open wedstrijd waarin beide teams kunnen scoren.

JPL-sportweddenschappen: Cercle Brugge – RWDM

Aanstaande zondag zijn alle ogen gericht op de Jupiler Pro League Multiplex. Cercle Brugge zal er alles aan doen om zijn gouden ticket, synoniem voor een plaats in de TOP 6, veilig te stellen. Na het gelijkspel tegen Charleroi zijn de Bruggelingen gastheer van RWDM. De Brusselse ploeg leed afgelopen weekend opnieuw een nederlaag. Met de slechtste verdediging in het kampioenschap is RWDM niet in staat om een wedstrijd te winnen.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • Cercle Brugge heeft slechts één van zijn laatste 4 wedstrijden gewonnen;
 • Beide teams hebben gescoord in 7 van Cercle Brugge’s laatste 9 wedstrijden;
 • RWDM heeft 12 wedstrijden niet gewonnen;
 • RWDM heeft doelpunten tegen gekregen in zijn laatste 12 wedstrijden.

Voorspelling van de redactie voor Cercle Brugge-RWDM: We verwachten een open wedstrijd voor Cercle Brugge. Ze zullen kunnen rekenen op hun eigen spits, Kevin Denkey. De notering staat aan 1.80 bij Ladbrokes.

KAA Gent – Sporting Charleroi, onze voorspellingen

La Gantoise staat momenteel 8e in het JPL-klassement en kan nog steeds hopen zich te kwalificeren voor de PO1. Om dat te doen, moeten ze het beter doen dan ze sinds het begin van 2024 hebben gedaan en winnen. De Buffalo’s hebben namelijk enorm te lijden onder de verschillende vertrekken en hebben sinds het begin van het jaar slechts één wedstrijd gewonnen. Ze moeten het echter opnemen tegen een ploeg uit Charleroi die dit seizoen nog maar één keer heeft gewonnen. Pas op: de Carolo’s moeten een punt pakken als ze uit de degradatiezone willen blijven.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • KAA Gent won slechts één wedstrijd in 2024;
 • Minder dan 3 doelpunten in 6 van Charleroi’s laatste 7 wedstrijden;
 • Charleroi heeft slechts één van zijn laatste 6 wedstrijden gewonnen.

Voorspelling van de redactie voor KAA Gent tegen Sporting Charleroi: Dit kan een vrij spannend treffen worden. Charleroi zal zich achterin willen vastzetten. De weddenschap ‘minder dan 2,5 doelpunten in de wedstrijd’ staat aan 2.10.

JPL-sportweddenschappen in bulk:

 • Standard Luik wint – 1.72;
 • Renaud Emond doelpuntenmaker (Eupen) – 3.75;
 • Anderlecht wint zonder tegendoelpunt – 2.10;
 • Zege voor Club Brugge – 1.63;
 • Overwinning KV Mechelen – 2.50.

Wed op alle wedstrijden van de 30e speeldag van de Jupiler Pro League bij Ladbrokes.be!