PMU – Saint-Cloud: Prix Exbury

Tien dagen na de heropening van de renbaan van Saint-Cloud worden de paardenliefhebbers aanstaande zaterdag getrakteerd op een eersteklas programma. In de Prix Exbury staan enkele oudere paarden van topkwaliteit op het programma. Daarnaast zullen in de Prix François Mathet, Omnium II en La Camargo de veulens terugkeren die schitterden als tweejarigen. De overgang van twee- naar driejarigen is nooit gemakkelijk. Trainers en toeschouwers zullen daarom een idee kunnen krijgen van welke paarden door kunnen groeien naar het hoogste niveau. De verschillende hengstveulens zullen over deze zeer zware baan moeten, die aan het begin van het seizoen al zwaar beschadigd is.

Prix Exbury: Haya Zark zet zijn titel weer op het spel

De zoon van Zarak, een briljante winnaar van de vorige editie, presenteert zich in optimale omstandigheden voor een coup de deux. Adrien Fouassier, vers van het winnen van zijn eerste Groep I over jumps, maakt geen geheim van zijn vertrouwen in het licht van het laatste werk van zijn paard. Terwijl hij vorig jaar Skaletti met gemak versloeg, zal hij in deze nieuwe editie andere lastige paarden op zijn pad krijgen.

Marquisat, die voor Godolphin rijdt, heeft sinds zijn debuut slechts één keer verloren. Hij werd tweede in de Prix du Conseil de Paris. Dit tussen twee kampioenen; Iresine en Junko. Dit massieve paard zal zijn grote comeback maken met raceparameters die hem een voordeel zullen geven. Horizon Doré, derde in de Champions Stakes op Ascot, heeft een aantal troeven achter de hand. Hij is al een winnaar op de baan en hij zal proberen het beste uit deze veeleisende ondergrond te halen.

Naast Prix Exbury, de Prix François Mathet: Calandagan uit het gewone

De Aga Khan, in topvorm door het succes van Dolayli en Zarir, presenteert een veulen dat een zeer goede indruk achterliet op de PSF van Chantilly. Zeer gespannen in de ronde bij zijn debuut, zoals zijn demonstratie laat zien. De castratie van het paard heeft hem een wereld van goed gedaan. Als hij zich aanpast aan deze ondergrond, is hij een potentiële winnaar. Bright Picture is ongeslagen tijdens zijn comeback-campagne.

Degene die een zekere Roshvar versloeg, zou onze favoriet een run voor zijn geld kunnen geven. In zijn tweede optreden won hij met een ruime marge. De tegenstand is deze zaterdag compleet anders. Maar hij is een titelkandidaat. De zeer regelmatige Trafalgar Square, een fan van zware parcoursen, zal het veld voor zichzelf hebben in dit mooie PMU-evenement. Als ongenode winnaar zal hij proberen om met brio een categorie hoger te komen.

Prix Omnium II: Grey Man voor de verlossing

De zeer goede Grey Man stelde het publiek en zijn entourage teleur in het Critérium International eind november. Na een periode van rust zal het paard in het zadel van Julien Dubois deze zaterdag fris zijn. Het zware parcours zal de man die het een zekere Zabiari moeilijk maakte niet hinderen. Deze keer zal hij Ramadan van zich af moeten schudden.

De pupil van Christopher Head blijft vooruitgang boeken. Als vierde, nipt geklopt in het Criterium de Saint-Cloud, heeft hij het parcours al betreden en een prima indruk achtergelaten. Aurélien Lemaître zou wel eens in de aanval kunnen gaan in deze jockeyskoers. Hij wordt zeer gewaardeerd door zijn trainer en het duel met Grey Man belooft intens te worden. Na een goede start lijkt Rock The Kasbah waarschijnlijk derde te worden.

Prix La Camargo: Sprankelend genoeg om ongeslagen te blijven

De stal van Jean-Pierre Dubois zal goed vertegenwoordigd zijn in deze editie van de Prix La Camargo. De merrieveulen, die in drie edities ongeslagen is gebleven, staat zaterdag voor een echte test. Haar laatste overwinning suggereert dat ze een plaats heeft aan de start van deze kwaliteitsvolle race. In tegenstelling tot sommige andere merrieveulens zou de grond het enige excuus kunnen zijn voor haar om de favoriet te zijn. Nicolas Le Roch gaf Shiffrin rust na haar slechte prestaties op deze baan eind november.

De conditie van de baan en de lay-out zouden een voordeel voor haar kunnen zijn ten opzichte van anderen. Ze lijkt de meest serieuze rivaal voor onze favoriet. Chic Colombine heeft titels te bewijzen aan de andere kant van het Kanaal. Een kwaliteitsmerrieveulen die van de grond houdt, ze zou de Fransen een run voor hun geld kunnen geven. Sans Voix werd onlangs verslagen door een aantal goede merrieveulens en zal haar kansen goed verdedigen.

Beleef de opwinding van deze turfrace deze zaterdag bij Ladbrokes.be!