PMU – Auteuil: Prix Fleuret

Er staan er nog maar zes in de startopstelling voor het hoogtepunt van dit weekend op de Butte Mortemart. Zoals verwacht heeft Zarflight, die aan het begin van de week zegevierde, de strijd afgeslagen. Koriste, enigszins teleurstellend een week voor de Prix Fleuret, heeft zich ook teruggetrokken. Ondanks het kleine aantal starters belooft de grasrace erg open te zijn met nieuwkomers op dit niveau. De afstand van 4.400 meter is een echte test voor de zes kanshebbers, wat de race veel spanning geeft.

Een levensgrote test voor Kroisade

Al vanaf haar debuut in de Prix Finot werd er veel gesproken over de vertegenwoordigster van Daniele Mele. Ze maakte al snel een goede indruk op de baan en het duurde niet lang voordat ze een maand later haar rekening opende. Tijdens de winterstop kocht de familie Papot deze merrie, die veelbelovend is. Bij haar comeback was Kroisade (6) niet de favoriet, want ze kruiste het pad met Groep I-winnaar Master d’Oc.

Maar dat deerde de merrie niet. Zodra ze haar rentree maakte, verpulverde ze de tegenstand. Ze liet Maskaya bijna 15 lengtes achter zich. Deze zondag zal ze het proberen op te nemen tegen de beste vierjarigen, over een afstand die haar alleen maar zou moeten helpen. De merrie, die gedijt op zwaar terrein, heeft genoeg troeven in handen om voor de overwinning te spelen.

Een verwachte comeback voor Killomètre Illimité

Kaadam zal de grote afwezige zijn in dit eerste evenement over 4400 meter, met Arnaud Chaille-Chaille als luxe vervanger. Killomètre Illimité (1) is niet per se vroegrijp, maar begon zijn carrière in alle rust op de renbanen van Vertou en Castera. Eind vorig jaar maakte hij zijn steeple-debuut in Parilly. Daar liet hij zien dat hij een beetje fout was. Die dag werd hij geklopt door de goede Kind Lovely, waarmee hij een kleine marge voor de toekomst liet zien.

Tien dagen later bevestigde hij wat de mensen om hem heen van hem dachten door de eerste Listed van zijn carrière met groot gemak te winnen. Een race die al goed was samengesteld, want hij versloeg een zekere Chanteur du Bourg. Die zal hij deze zondag opnieuw ontmoeten. Ook al zal het geen eenvoudige race zijn, het verlengde parcours en de zware ondergrond zullen het Haras de Saint-Voir paard niet in het nadeel stellen.

Chanteur du Bourg treedt op als scheidsrechter

Daniela Mele is goed vertegenwoordigd en start met de zeer regelmatige Chanteur du Bourg (4). Terug van Pau waar hij 100% succesvol was, toonde het paard al zijn vorm voor zijn grote terugkeer naar Auteuil. Net als zijn stalgenoot, toonde het paard van Jean-Philippe Dubois tekenen van een beetje luidruchtig en een beetje gemiddeld te zijn als driejarige. In zijn eerste Groep III-optreden had hij het niet gemakkelijk achter Karre d’As. Die hield de hele weg een vrij hoog tempo aan.

Hij toonde veel vastberadenheid om de uitstekende Kaadam te weerstaan. Dit zeer taaie paard, dat altijd op dit soort ondergrond heeft gereden, zou wel eens revanche kunnen nemen op de vertegenwoordiger van David Cottin. Hij zal niet gek opkijken tegen de twee favorieten. En hij zal proberen om voor het eerst op de Butte Mortemart aan de leiding te komen.

Outsiders bij uitstek om uit te dagen voor het podium

De winnares van de sleutelkoers, Karré d’As (2) zal opnieuw het kleine aantal starters in haar voordeel hebben. Hierdoor kan ze haar trein opleggen. De afstand zou echter een nadeel kunnen zijn voor deze groepswinnaar. De taak zal zondag anders zijn, want zij die het gewichtsvoordeel had in de sleutelrace, zal deze keer gewicht moeten teruggeven aan het veld. Charlotte Prichard, die haar merrie goed kent, zal proberen om deze handicap van zich af te schudden. Ze wil een mooie plaats op het podium opeisen.

Kentucky Wood (5) maakte indruk in zijn Hurdles-optredens. Hij is het enige paard dat erin slaagde om Kandy Park te verslaan. Zijn steeple debuut was correct. Ook al kon hij niet in de buurt komen van de koplopers. Als hij op zijn comeback wordt gereden, zou hij de derde plaats kunnen pakken. De taak lijkt minder eenvoudig voor Boom Boom Ciao (3), die zijn rivalen nooit voor kon blijven op de dag.

De winnaar van deze eerste test over 4.400 meter voor 4-jarigen wordt zondag rond 16:25 uur bekendgemaakt. Er zullen zes kanshebbers zijn om Juntos Ganamos en Latino des Isles op te volgen.