Gras – Grand Prix Angers Loire Metropole

Minder dan een maand na de start van de Grand National du Trot is er aanstaande woensdag weer een editie van de Grand Prix Angers Loire Metropole. Bekend als de mooiste race van het jaar op de Eventard-renbaan. Aan eerdere edities van de race hebben grote kampioenen als Aubrion du Gers en Bugsy Malone meegedaan. Opnieuw zouden we een vrij duidelijke editie moeten zien, met paarden die momenteel worden voorbereid op toekomstige races. Anderen hebben van deze Groep III een echt doel gemaakt. Matthieu Abrivard, de regionale winnaar, heeft alles gericht op deze race met Gaspar de Brion. Hoewel hij geen pretenties zal hebben, biedt deze race de kans om kampioen Earl Simon opnieuw te zien strijden.

Gaspar de Brion op eigen terrein in de Grand Prix Angers Loire Metropole

Matthieu Abrivard bevindt zich op dertig minuten van de renbaan en heeft van deze Groep III een doel gemaakt in de carrière van zijn paard. Na een zeer overtuigende wintermeeting stelde Gaspar de Brion (11) teleur in de Prix du Luxembourg. Zijn entourage besloot de rest van de meeting over te slaan. Zijn rentree in de Prix du Bois de Vincennes, als voorbereiding op de wedstrijd van woensdag, was zeer leerzaam voor zijn entourage.

Het paard ging goed van start aan het einde van de race, in een interessante tijd. Matthieu Abrivard, die ideaal was ingeschreven, besloot zijn paard blootsvoets voor te stellen. Dit om zo goed mogelijk te reageren op de baan. Het zal hem tot eer strekken dat hij in zijn laatste twee optredens zijn directe rivaal Horace du Goutier heeft verslagen. Deze drievoudig Groepswinnaar is een essentieel onderdeel van de race.

Wedden op Horace du Goutier, ongeslagen in de koers

Deze door Sébastien Guarato gefokte renner is sinds 13 september 2023 op de renbaan van Angers niet meer aan de leiding over de finish gekomen. Horace du Goutier (10), een kanshebber op de overwinning in de GNT van 2023, kreeg te maken met sterke tegenstand van Idéal du Pommeau en Émeraude de Bais. Verontrustend tijdens zijn twee heroptredens op het Parijse asfalt. Hij is zojuist weer opgedoken in een Groep I-draverij.

Een prestatie die velen verraste bij zijn debuut in de specialiteit. Dit recente uitstapje geeft hem een grote kans op de overwinning op deze favoriete koers. Hij zal worden herenigd met zijn trouwe partner Hughes Monthulé, met wie hij al enkele jaren een fijne tandem vormt. Dit zeer taaie paard heeft al zijn races voorwaarts gewonnen. Hij moet dezelfde tactiek toepassen als hij zijn eerste race van het jaar wil winnen.

Wedden op een podiumplaats in de Grand Prix Angers Loire Metropole voor Grace du Digeon

De merrie van Charles Dreux heeft gereageerd op haar winterdoelstelling. Na een zeer aanvallende rit van Éric Raffin toonde de achtjarige merrie zich zeer enthousiast over haar terugkeer in het zadel. Horace du Goutier, die ze woensdag weer zal ontmoeten, zette haar de hele wedstrijd onder druk. Maar dat weerhield haar er niet van om weer op het goede spoor te komen en een foutloze vierde plaats te behouden.

Deze terugkeer in het zadel heeft haar geest zeker veranderd. Het heeft het moraal van de amazone, die non-stop had gekoerst tijdens de meeting, een boost gegeven. Een maand na haar laatste optreden zal Grâce du Digeon (6) een zekere frisheid uitstralen. Dit is een factor die het verschil kan maken in het weerstaan van de twee favorieten. Ze moet het opnemen tegen Éric Raffin, met wie ze al een aantal races heeft gewonnen. De ruiter uit Vendée kent het parcours erg goed. Hij heeft al een aantal meesterzetten op op zijn naam staan.

Een open grasrace voor de plaatsen

Hoewel er drie paarden lijken uit te springen op het racepapier, kan de lijst met potentiële plaatsers nog groeien. Onder Matthieu Mottier heeft Gangster du Wallon (7) zich recentelijk niet belachelijk gemaakt op het hippodrome de la Prairie. De grote baan van Angers zal een belangrijk criterium zijn voor dit paard. Het is met zijn acht jaar nog altijd even gevoelig.

Héradames (5), dit jaar twee keer gediskwalificeerd, zal het voordeel hebben van deze rechtse piste. Hij zou deze woensdag een beter gezicht kunnen laten zien door een plaats aan het einde van de combinatie in te nemen. Goéland d’Haufor (9), die nog enkele zorgwekkende prestaties op zijn naam heeft staan, heeft het al moeilijk gehad met de favorieten in deze turfkoers. Deze verandering van omgeving zou hem in staat kunnen stellen om een beter gezicht te laten zien. Met een verborgen koers zullen Instinct d’Am (1), Ina du Rib (13) en Fakir du Lorault (14) op zoek gaan naar de vijfde plaats.

Welk paard zal zijn naam toevoegen aan de lijst van winnaars van deze Grand Prix Angers, zoals Bugsy Malone, Aubrion du Gers en Bird Parker hebben gedaan? Kijk woensdag rond 13:55 uur om uit te vinden wie dit legendarisch evenement gaat winnen.