UCL-voorspellingen: Duitse clubs moeten het thuis goed doen

De Champions League gaat deze week verder met de halve finales van de meest prestigieuze competitie van Europa. Er zijn twee Duitse clubs, een Franse club en een Spaanse club. Wie komt er als beste uit de eerste twee wedstrijden? Hier zijn onze UCL-voorspellingen.

Bayern München tegen Real Madrid

Real Madrid heeft 14 Champions League-titels op zijn naam heeft staan. De Koninklijken reizen af naar Bayern München om de halve finale van de Champions League te openen. Bayern versloeg Arsenal nipt in de kwartfinale, terwijl Real Madrid tot strafschoppen moest gaan om Manchester City te verslaan.

Leverkusen heeft de Bundesliga-titel al binnen, dus Bayern heeft dit seizoen alleen nog de Champions League om voor te spelen. De Duitse ploeg kan rekenen op Harry Kane, die dit seizoen maar liefst 42 doelpunten heeft gemaakt in alle competities (waaronder 7 in de UEFA Champions League).

Madrid straalt vertrouwen uit, scoort gemakkelijk en kan ook terugslaan als dat nodig is. Zoals in de tweede helft tegen City. Met spelers als Bellingham en Vinicius kan Real op elk moment het verschil maken.

UCL-voorspellingen: We zien beide teams scoren (1.52) en een klein doelpunt van Bayerns belangrijkste pyrotechnicus, Harry Kane (2.20).

Borussia Dortmund – Paris Saint-Germain

In de andere halve finale ontvangt Borussia Dortmund PSG. Deze twee ploegen hebben elkaar al ontmoet in deze 2023-2024 editie van de Champions League tijdens de groepsfase. De Parijzenaars wonnen de eerste wedstrijd (2-0) en speelden gelijk in de tweede wedstrijd op het Signal Iduna Park (1-1).

Net als Bayern heeft Dortmund dit seizoen niets meer om voor te spelen en zal het al zijn energie steken in deze halve finale. Thuis zullen de Borussen vertrouwen op hun ‘gele muur’ om hen naar de overwinning te stuwen. De Parijzenaars zijn nog steeds op zoek naar hun eerste Champions League-titel en Mbappé, die de Parijse club in juni gaat verlaten, zal erop gebrand zijn om het beste uit zijn vertrek te halen. Maar Parijs moet oppassen dat het zichzelf niet al in de finale ziet staan, want Borussia zal ze geen plezier doen.

Champions League-voorspellingen: Na Barcelona te hebben verslagen in de kwartfinales, zal PSG er misschien te goed uitzien als ze in Dortmund aankomen en wij zetten een muntje op een Duitse overwinning met beide teams die scoren (4.30).