Gras – Prix du Vaucluse: Wie volgt Jushua Tree op?

De Prix du Vaucluse is het eerste van de drie hoogtepunten op het programma deze zaterdag. Het toont vierjarige hengstveulens en merrieveulens die net onder de besten zitten. Hoewel deze editie van 2024 geen vogelverschrikkers zal hebben, zoals Jushua Tree in de vorige editie, belooft de race duidelijk te zijn en de belangrijkste favorieten zouden aanwezig moeten zijn. Er zullen veertien kanshebbers zijn voor de titel in dit Groep III-evenement.

Kaviarissime heeft alles in zich

Na veelbelovende prestaties als driejarige heeft de gepensioneerde Philippe Allaire een nogal atypische carrière achter de rug, in tegenstelling tot zijn rivalen op deze dag. Aan het einde van 2023 besloot zijn trainer zijn mening te veranderen door langs de provinciale renbanen te toeren. Een paar maanden later won het paard zijn eerste Groep. Iets wat een zeer gunstige indruk achterliet. Zijn laatste optreden op de baan van Soisy laat zien dat hij het niveau heeft van de beste van zijn generatie.

Op een ongunstig parcours, snel twee omhoog, neus aan de wind met Koctel du Dain, verloor hij pas in de laatste meters van de race. Met minder dan €6.000 te gaan, is de tegenstand deze zaterdag veel minder groot. Kaviarissime (13) maakt zijn rentree op de baan van Vincennes. Waar hij al eerder schitterde in deze configuratie. Zonder verkeersproblemen is dit het te kloppen paard.

Kelle Beauté in beweging

Het paard dat de belangen van Écurie Augustin-Normand zal verdedigen, zal proberen te profiteren van haar vorm om een tweede succes te boeken. Na een opmerkelijke start van haar carrière toonde het vierjarige merrieveulen belofte. Ongrijpbaar tijdens de laatste wintermeeting, lijkt Kelle Beauté (4) zichzelf volledig herontdekt te hebben, zoals haar laatste succes laat zien. Ze is hard om mee te werken. Kelle heeft al meerdere keren laten zien dat ze weet hoe ze een fijne laatste mijl moet lopen.

In haar laatste overwinning overklaste ze een merrie die heel graag wilde wedden, Kiss Me Honey. Ongelukkig in hun laatste optreden met Matthieu Abrivard, zal het paar op zoek zijn om het goed te maken deze zaterdag. In dezelfde raceconfiguratie als haar laatste succes heeft ze een plaats op het podium.

Wedden op Khal’s Fella, de poker move

Dit paard, met zijn indrukwekkende lichaamsbouw, toonde al op jonge leeftijd veelbelovend. Aan het begin van het jaar, in een race zonder trein, kwam hij als beste uit de bus tegen Keenan de Joudes, een prestatie die zijn entourage en supporters liet dromen. Toch stelde hij sommigen van hen teleur met een reeks slechte prestaties. Sinds maart vormt hij echter een formidabele tandem met Paul Ploquin, met een slagingspercentage van 100% in de top vijf.

Na zijn succes in de Prix de Gueugnon werd zijn taak bemoeilijkt door Kataki de Wallis en Kaviarissime, die hij deze zaterdag opnieuw zal ontmoeten. Khal’s Fella (9) keert terug naar de baan van zijn laatste succes, waar hij ongeslagen is in deze configuratie. Hij heeft de meeste van zijn rivalen al verslagen en is een serieuze mededinger in deze grasmatcompetitie.

De kanshebbers voor plaatsen in Groep III

Het turfevenement belooft vrij duidelijk te zijn, maar plaatsen aan het einde van de combinatie zullen moeilijk te krijgen zijn. Voor zijn terugkeer op Vincennes zou Kanto Avis (2) velen zorgen kunnen baren in het rechte stuk. Na een paar keer in de provincie te hebben gereden, met name aan de Côte d’Azur, heeft de protegé van Marc Sassier zijn moraal hervonden. Hij is zelden onbeslagen te zien en is een kanshebber voor het podium. Keep Going (14), zeer goed gereden, is een van de grootste rivalen van het veld. Hij wordt alleen van voren aangepakt en zal ambitieus zijn voor de plaatsen.

De afwachtende Keen Winner (5) zal zoveel mogelijk behouden moeten worden om de plaatsen op te eisen. Knockonwood (6) heeft wat spijt achtergelaten na zijn fout onlangs. Hij zal gewoon verstandig moeten blijven om een goede rol te spelen. Zoals bij elke wedstrijd zal het een kwestie van verlangen zijn voor de onregelmatige Kiara de Vandel (8). Kracovia (3) heeft de laatste tijd geruststellend gepresteerd en zal haar goede vorm willen bevestigen.

Wie van de veertien vierjarigen zal kampioen Jushua Tree opvolgen? Kijk zaterdag rond 14:30 uur live vanaf de renbaan van Vincennes om daar achter te komen.