Gras – Caen: Een Gala Prix des Ducs de Normandie

Op zaterdag 11 mei vindt op de renbaan van Caen de traditionele Prix des Ducs de Normandie plaats. Met maar liefst vier Groepskoersen op het programma is dit een niet te missen dag voor PMU-liefhebbers in Normandië. Vooral omdat deze editie van de ‘Ducs’ intens belooft te worden. Zeker met de aanwezigheid van enkele sterren op de startlijst. Met nog maar een paar weken te gaan voor de Elitloppet, zullen de Franse paarden die naar Zweden zijn uitgenodigd de Normandische baan betreden als onderdeel van hun voorbereiding. Andere paarden zullen proberen hun stempel te drukken om een uitnodiging voor Zweden te verdienen.

Ideo de Tillard keert terug op de Prix des Ducs

PMU-fans zullen massaal toestromen om de Franse kampioen terug te zien op de baan. Na het missen van de Prix de l’Atlantique maakt Idao de Tillard (15) zijn rentree op de baan van Caen. Dit op slechts enkele tientallen kilometers van zijn stal. Na een drukke wintermeeting voor de inwoner van de familie Duvaldestin, heeft hij geprofiteerd van een aantal minder intensieve weken. In tegenstelling tot anderen heeft hij het voordeel van frisheid.

Ongeslagen op de renbaan van Prairie, waar hij in zijn enige optreden een overwinning boekte, zal hij zoals gewoonlijk worden gepresenteerd, onbeslagen van de achterbenen. Dit is zijn laatste optreden voor een lange reis naar Scandinavië om de kansen van Frankrijk te verdedigen op 26 mei. Clément Duvaldestin en zijn paard hebben zaterdag een overwinning nodig om het vertrouwen te krijgen dat ze nodig hebben om het op te nemen tegen de Europese kampioenen.

Hokkaido Jiel boekt 100% succes op de La Prairie-renbaan

De runner-up in de Prix d’Amérique sloot zijn wintermeeting goed af, ook al herhaalde hij dat na zijn prachtige prestatie van eind januari niet per se. Na een goede comeback begin april in de Prix Kerjacques verloor het paard uit Jiel op de draad zijn vijfde plaats. Hokkaido Jiel (13), die dicht bij Deauville is gevestigd, kon zijn voorbereiding op het strand verfijnen met het oog op dit doel. Hokkaido Jiel, die altijd in staat is om zich te verbeteren in deze tijd van het jaar, is erg gesteld op de renbaan van Prairie.

Daar won hij al eens en werd hij tweede. Als tweede geëindigd in de race van vorig jaar, uitte zijn rijder na afloop enige spijt. Hij had heel goed ongeslagen kunnen blijven. De laatste bocht zou zijn zwakke punt kunnen zijn. Zonder verkeersproblemen zou Hokkaido Jiel moeten strijden voor het podium, voordat hij weer te zien is in de Prix René Ballière om zijn titel te verdedigen.

Wedden op Gamay de l’Iton, de pokerzet van het evenement

Gamay de l’Iton (2) miste de laatste wintermeeting. Hij duikt weer op en bevestigt zijn goede prestaties van vorig jaar. Hij maakte indruk in de Prix Kerjacques en liet de laatste winnaar van de Prix de Paris achter zich, terwijl hij met zijn neus in de wind liep. Dit paard is erg populair bij het racepubliek en blijft zijn grenzen verleggen bij elk optreden. De rechterhand zou een vraagteken kunnen zijn.

Maar de indrukwekkende baan van La Prairie heeft maar twee bochten. Iets wat de betere linkshandige paarden niet zou moeten benadelen. Het paard lijkt veel vertrouwen en moraal te hebben teruggewonnen sinds het begin van het jaar. Dit zal een troef zijn wanneer hij geconfronteerd wordt met entourages die nog steeds twijfelen. De inwoner van de Écurie de l’Iton heeft de meeste van zijn rivalen al verslagen. Hij zou in de race moeten zijn voor een plaats op het podium.

En om de juiste combinatie compleet te maken

De meeste supporters spelen thuis en zullen hun pretenties voor dit evenement tonen. Titelverdediger Hohneck (16) waardeert deze baan, want hij heeft twee overwinningen uit drie wedstrijden. Nadat hij hardheid toonde in de Prix de l’Atlantique, is zijn vorm al enkele maanden het belangrijkste vraagteken. Als hij dezelfde vorm laat zien als vorig jaar, zal hij vechten voor de bovenste plaatsen.

Émeraude de Bais (8), die het de laatste tijd wat rustiger aan doet, ging de laatste keer in de fout. Deze mislukking moet worden genegeerd. Deze kwaliteitsmerrie moet worden teruggekocht. Met meer dan 100 optredens op zijn naam is Elvis du Vallon (11) nog steeds in de running. Na enkele maanden rust zal Izoard Vedaquais (9) proberen zich van zijn beste kant te laten zien. Met een economisch parcours zullen Gaspar de Brion (3), Eric The Eel (4) en Hooker Berry (14) zich richten op plaatsen.

Zaterdag belooft een dag van intensiteit en emotie te worden. De renbaan van Caen bereidt zich voor om duizenden toeschouwers te verwelkomen voor deze legendarische dag op de kalender. Kijk zaterdag rond 15:15 uur uit naar de winnaar van de Prix des Ducs de Normandie 2024.