© Photo by LeTrot

Le Croisé-Laroche: 5e etappe van de Grand Nationale Trot Course

Een maand na het succes van de kleine Igrec de Celland in de 4e etappe van de GNT, is de renbaan van Croisé-Laroche aanstaande woensdag gastheer van de 5e etappe. Terwijl het PMU-toernooi van start gaat, is het het zuidwesten dat schittert. Dit met Horchestro en Forbach aan de top van het klassement. Bij afwezigheid van de leiders zou alles kunnen veranderen na deze 5e etappe. Van de 14 deelnemers die op het programma staan, komen er een aantal binnen met zesjarige paarden, die het hun oudsten moeilijk kunnen maken.

Croisé-Laroche: Ino Du Lupin op weg naar zevende overwinning op rij

Sinds het begin van zijn carrière spreken Jean-Paul Marmion en Antoine Wiels met duidelijke bewondering over Ino du Lupin (14). Ze vergelijken hem zelfs met Roi du Lupin en Général du Lupin. Ino du Lupin schitterde de hele winter en is sinds het begin van het jaar ongeslagen gebleven. Inexess Bleu en zijn entourage hebben zich maandenlang achter de oren gekrabd om het paard voor te blijven met 19 overwinningen uit 25 optredens.

Dit toont de kwaliteit van de zesjarige alleen maar aan. Aanstaande woensdag maakt hij zijn debuut in de Tour de France van de dravers en moet hij het opnemen tegen een zekere Ibiki de Houelle. Die versloeg hij reeds op 1 maart. Zijn recente reis naar Bordeaux was niet zo gemakkelijk als verwacht, met een ongunstig parcours. Maar hij wist zich toch te ontdoen van de tegenstand. Na drie weken zonder competitie zou dit fenomeen moeten blijven genieten van succes.

It’s a Dollarmaker maakt zijn rentree in de competitie

Na een onderbreking van enkele maanden maakt de trainer van Sébastien Guarato zijn rentree in de competitie. Hij is fysiek net zo indrukwekkend als zijn tegenstander van woensdag. Maar er wordt niet verwacht dat hij in zo’n goede conditie is. Toch zou hij een hoofdrol moeten spelen. Na een aantal uitstekende plaatsen in Groepswedstrijden wist Its’ A Dollarmaker (12) zijn wedstrijd te winnen, en die in de baas in de Prix de Brest.

Sinds de vijfde plaats in de Marathon van Parijs heeft het paard een paar weken rust genomen. Een periode van rust die goed zou moeten zijn voor dit geweldige paard, vooral na een race over 4150 meter. Aangezien Éric Raffin is behouden met Ibiki de Houelle, zal Yoann Lebourgeois deze zoon van Saxo de Vandel aan zijn zijde hebben. Zonder zorgen over het verkeer zou dit kwaliteitspaard het podium niet mogen verlaten in de turfrace.

Wedden op Ibiki de Houelle als scheidsrechter

Na een ietwat teleurstellende wintermeeting is de gepensioneerde van Franck Leblanc zijn moreel aan het herwinnen in de provincies. Het zesjarige paard is sinds maart blijven schitteren, met in totaal vier plaatsen. Hieronder een overwinning in een paar weken tijd. Hoewel hij zeker nog niet terug is op het topniveau waarop hij de beste paarden van zijn generatie voorbijstreefde, zou zijn huidige conditie hem wel eens een voordeel kunnen geven ten opzichte van sommige van zijn rivalen.

Op de tweede plaats in het rijdersklassement heeft Eric Raffin de kans om deze woensdag voorlopig aan de leiding te gaan. Ibiki de Houelle (11), die over het algemeen snel van start gaat, zou snel kunnen opgeven op de 25 meter. Dit in tegenstelling tot Ino du Lupin en It’s A Dollarmaker, die zeker van hun start zouden kunnen zijn. Achter Ino du Lupin zou de tweede plaats wel eens beslist kunnen worden tussen deze zoon van Love You en de thuisrijder van Sébastien Guarato.

Nu nog de juiste combinatie

Hoewel het podium enigszins overzichtelijk lijkt, zouden er gezien de kwaliteit van de drie zesjarigen aan de start nog plaatsen op het spel kunnen staan. De zeer regelmatige Ierse Nice Elge (1) zal een veel voordeligere reis maken dan die naar de renbaan van Cagnes. Hij keert terug naar een baan waar hij dol op is en die een echte uitvalsbasis is voor grasvliegers. Zoals in elk van zijn races zal Have A Dream (9) moeten profiteren van de juiste koers om zijn formidabele snelheid te gebruiken.

Na verschillende races dit jaar wordt Ginko du Roussoir (7) gepresenteerd in een nieuwe configuratie. Hij is een kanshebber voor plaatsen achter de drie favorieten. Ialto d’Hertals (3) en Harlem de Bucy (13), die allebei onlangs teleurstelden, zullen op zoek zijn om zich te revancheren. Jaguar Marancourt (2), Hello Sport (4) en Gilmour (5) zullen hun palmares willen aanvullen in dit mooie PMU-evenement.

Kijk woensdag rond 13:55 uur uit naar de winnaar van deze vijfde etappe van de Grand National du Trot. De trend in het klassement zou wel eens kunnen veranderen met deze grasrace, die vol intensiteit belooft te zijn.