EURO 2024-voorspellingen: Deens Anderlecht en Engeland in actie

In Groep C van EURO 2024 spelen een van de favorieten van het toernooi, Engeland, en Denemarken, met in hun gelederen spelers die bekend zijn in België. Hier zijn onze voorspellingen voor de wedstrijden van vandaag.

Polen tegen Nederland

Onder aanvoering van de grote Lewandowski zal Polen het heel moeilijk krijgen tegen Oranje. Nederland heeft een solide ruggengraat met van Dijk in de verdediging, de Jong op het middenveld en Memphis Depay in de aanval.

Onze voorspellingen: we zien niets anders dan een overwinning voor Nederland in deze wedstrijd (1.67). Polen lijkt niet sterk genoeg om Oranje te verontrusten. Als je een klein risico wilt nemen, kun je kiezen voor een Nederlandse overwinning met minder dan 2,5 doelpunten (3.85).

Slovenië vs Denemarken

In de tweede wedstrijd van de dag ontmoeten we Denemarken, die niet minder dan 4 Anderlecht-spelers in hun gelederen hebben. Dit zijn Schmeichel, Delaney, Dreyer en Dolberg. Zal een van hen beslissend zijn tegen het bescheiden Sloveense team?

Onze voorspellingen: Ondanks een ouder wordend team zou Denemarken moeten winnen (1.75) zonder tegendoelpunt. Een Deense overwinning met een clean sheet van Schmeichel staat aan 2.70.

Servië-Engeland

Ondanks hun favorietenstatus is Engeland niet geruststellend geweest in de voorbereiding. Dit met een overwinning tegen Bosnië (3-0) met een herschikt team en een verrassende nederlaag tegen IJsland (0-1) met een vrijwel ongewijzigd team. De Serviërs, altijd lastig, zullen er alles aan doen om de Three Lions te pakken te krijgen.

Onze voorspelling: In wat een spannend treffen belooft te worden, zal Engeland als winnaar uit de bus komen. Maar slechts met één doelpunt verschil (3.55).