Alamy

Euro 2024 voorspellingen: zal Roemenië voor een verrassing zorgen?

Na de uitschakeling van België tegen Frankrijk is het tijd voor de laatste 8ste finales wedstrijden op Euro 2024. Roemenië tegen Nederland en Oostenrijk tegen Turkije. Onze voorspellingen.

Roemenië tegen Nederland (18:00)

Dit is waarschijnlijk de plek die België had moeten hebben als ze een toernooi hadden gespeeld dat aan de verwachtingen voldeed. Maar zouden de Duivels het beter hebben gedaan tegen Nederland dan tegen Frankrijk? We zullen het nooit weten. Maar we zullen wel weten of Roemenië opgewassen is tegen Oranje. Nederland eindigde als 3e in hun groep achter Frankrijk en Oostenrijk, maar ze lieten een goede vorm zien in de groepsfase. Roemenië zette een sterke prestatie neer tegen Oekraïne (3-0) voordat het langzaam wegzakte tegen België en daarna Slowakije (0-0).

Onze voorspellingen: We verwachten dat Nederland wint met een doelpunt van Roemenië (3.35).

Oostenrijk tegen Turkije (21:00)

In tegenstelling tot Roemenië is Oostenrijk in de loop van het toernooi steeds sterker geworden. Eerst een nederlaag tegen Frankrijk (0-1), dan een overwinning tegen Polen en vervolgens een prestigieuze overwinning tegen Nederland (3-2). De Turken aan hun kant kwamen de groepsfase door met 2 overwinningen op Georgië en Tsjechië en een zware nederlaag tegen Portugal. Deze wedstrijd belooft een levendige aangelegenheid te worden.

Onze voorspellingen: de twee teams zouden het grootste deel van de wedstrijd gelijk moeten spelen en het zou na 90 minuten in een gelijkspel kunnen eindigen (3.30). Daarna zien we Oostenrijk nog steeds als winnaar uit dit duel komen (1.42).