Alamy

Euro 2024 voorspellingen: titanenstrijd op vrijdag

Na de achtstefinales is het tijd voor de kwartfinales van Euro 2024. En we beginnen deze vrijdag met twee wedstrijden die allebei veel weg hebben van een finale: Spanje-Duitsland en Portugal-Frankrijk. Onze voorspellingen.

Spanje tegen Duitsland (18:00)

La Roja is het meest indrukwekkende team sinds het begin van het toernooi, met 4 overwinningen in evenveel wedstrijden. Spanje heeft Kroatië (3-0), dat ouder wordt maar nog steeds solide is, en Italië (1-0) verslagen. Nu moeten ze het opnemen tegen Duitsland. De Mannschaft, die thuis speelt, heeft een bijna perfecte reeks met 3 overwinningen en een goed gelijkspel tegen de Zwitsers. Met beide teams die aanvallend voetbal spelen (9 doelpunten voor Spanje, 10 voor Duitsland), staat ons een waar spektakel te wachten.

Onze voorspellingen: Het is moeilijk te zeggen wie het meeste balbezit zal hebben in deze wedstrijd, want beide teams zijn dol op de bal. Maar beide teams zouden de achterkant van het net moeten vinden (1.72). En we wedden op de kwalificatie van Spanje (1.80).

Portugal vs Frankrijk (21:00)

De volgende wedstrijd is de ontmoeting tussen het Frankrijk van Kylian Mbappé en Portugal met Cristiano Ronaldo. Beide ploegen hebben sinds het begin van het toernooi water bij de wijn gedaan en hebben nog niet echt laten zien wat ze in huis hebben. Les Bleus hadden een goede wedstrijd om België te overwinnen, terwijl Portugal een strafschoppenserie moest uitvechten met Slovenië.

En er was een wedstrijd in een wedstrijd met het duel tussen Mbappé en C. Ronaldo. De Franse spits heeft slechts één doelpunt op zijn naam staan, terwijl de Portugese ster zijn rekening nog moet openen en zelfs een penalty miste tegen de Slovenen. Zal deze kwartfinale eindelijk het keerpunt zijn?

Onze voorspellingen: De notering dat Mbappé of Ronaldo scoort is met 1.92 vrij aantrekkelijk.