Challenger Pro League: het is tijd om te wedden op de toekomstige kampioen

De Jupiler Pro League is net weer begonnen, maar de Challenger Pro League gaat binnenkort ook van start. Ontdek onze outright wedtips voor de Challenger Pro League. Beerschot en Dender zijn gepromoveerd naar de Jupiler Pro League. Lommel verloor in de play-off zijn wedstrijd tegen Kortrijk, terwijl RWDM en Eupen terug zijn in de voorhoede van de eerste klasse. La Louvière en Lokeren-Temse zijn de nieuwkomers. Vorig seizoen domineerde geen enkel team de competitie, en we kunnen een vergelijkbaar scenario verwachten voor het seizoen 2024-2025.

Eupen en RWDM, logische favorieten

Voorlopig heeft Eupen het grootste deel van zijn selectie behouden. Renaud Emond en Alfred Finnbogason kunnen de verdedigingen van de Challenger Pro League veel problemen bezorgen. De Panda’s zijn favoriet met een notering van 3.00. Het transferseizoen is echter nog lang niet voorbij. Bovendien kondigt de club een heroriëntatie aan vanwege een significante inkomstendaling als gevolg van de degradatie van hun eerste team. De prioriteit ligt nu bij de ontwikkeling van jong talent.

Met een transfer van 28,5 miljoen euro wordt Ernest Nuamah (RWDM) de duurste uitgaande transfer in de geschiedenis van de Challenger Pro League. De club uit Molenbeek beschikt over financiële middelen om een team samen te stellen voor de top twee plaatsen, wat directe promotie naar de JPL mogelijk maakt. Zeven spelers zijn al aangekomen en de Brusselaars zijn nog niet klaar met hun versterkingen.

Zulte Waregem en Beveren op de terugweg

Zulte Waregem, vorig seizoen de favoriet, moet zichzelf weer heruitvinden. Ruud Vormer heeft zijn schoenen aan de wilgen gehangen. Zinho Gano, Alessandro Cirranni en Robbe Decostere hebben de club verlaten. Benoit Nyssen (RFC Luik) versterkt de verdediging. We zullen echter opnieuw rekenen op de doelpunten van de eeuwige Jelle Voosen. De Vlamingen hebben ook een nieuwe coach, Sven Vandenbroeck. Met een notering van 4.50 kan Essevee mikken op een van de twee directe tickets naar de JPL.

Toen Deinze vorig seizoen op weg leek naar de titel, stortten de Tigers in en misten ze een unieke kans om naar de eerste divisie te gaan. Tuur Dierckx en Thibaut Van Acker zijn goede aanwinsten, maar het verlies van Teo Quintero op het middenveld zal moeilijk te compenseren zijn. Souleymane Anne, de krachtige aanvaller, zal er ook niet meer zijn. Met een notering van 7.50 zal Deinze waarschijnlijk strijden voor de top 6 van de Challenger Pro League.

Lommel ging strijdend ten onder tegen Kortrijk voor een plaats in de Jupiler Pro League. De verkoop van Arthur Sales heeft geld opgeleverd. De Limburgers zijn terughoudend op de transfermarkt en moeten nog versterkingen aantrekken. Het behouden van Zalan Vansca, Karim Dermane en Yeboah Amankwah blijft een prioriteit voor de club die eigendom is van de City Group.

De andere teleurstelling van vorig seizoen, Beveren, moet zijn fans een revanche geven. Hoewel de backs Bryan Goncalves en David Hrncar de club hebben verlaten, is Sieben Dewaele aangekomen. Blijft de topscorer van vorig jaar, Goduine Koyalipou, aan boord? Er is nog een kwaliteitsinjectie nodig om de notering van 21 te laten dalen.

Patro Eisden voor de durvers

De liefhebbers van hoge noteringen kunnen zich aangetrokken voelen tot Patro Eisden met een notering van 51. Het team van Stijn Stijnen verbergt zijn promotieambities niet. Na het behalen van de top 6 vorig seizoen willen ze een stap verder gaan. Gezien de kern is het echter moeilijk om ze als kampioenen te zien. De durfals kunnen ook een gokje wagen op Lierse met een notering van 81. Degenen die geloven in een tweede opeenvolgende promotie voor La Louvière en Lokeren-Temse hoeven niet veel geld in te zetten, aangezien ze genoteerd staan op respectievelijk 151 en 201.

De U23-teams kunnen vanwege de specifieke regelgeving niet promoveren, maar kunnen theoretisch wel het kampioenschap winnen. Jong Genk en Club NXT (beiden genoteerd op 101) hebben een voorsprong op RSCA Futures (151). En wat als de verrassing uiteindelijk van Seraing (101) komt, gered door het faillissement van Oostende? Plaats je pronostieken!

De noteringen van de Challenger Pro League:

soortgelijke artikelen

Challenger Pro League: voorspellingen voor de 4e speeldag

Challenger Pro League-baby #1: Kaye Furo

Antonio Nusa, symbool van de Pro League als springplank?

ONZE SOCIALE MEDIA

;