Challenger Pro League-baby #1: Kaye Furo

Drie doelpunten in drie wedstrijden: Kaye Furo maakt momenteel furore in de Challenger Pro League. De aanvaller van Club NXT zorgt in deze vroege fase van het kampioenschap voor paniek in de verdedigingen. Net als vorig seizoen, brengt Ladbrokes News u elke maand een portret van de talenten uit de Belgische tweede divisie.

Kaye Furo: Veelbelovend Voetbaltalent uit een Voetbalfamilie

Kaye Furo, een jong talent met Nigeriaanse roots, komt uit een echte voetbalfamilie. Hij is de zoon van Iyenemi Furo, een voormalige verdediger die in België speelde voor Zulte Waregem (1997-1999) en Royal Antwerp (2002-2003), en een belangrijk onderdeel was van het Nigeriaanse elftal tijdens de Afrika Cup. Ook zijn grootvader van moeders kant, Philippe Vandepitte, is een geboren Bruggeling, wat zijn band met Club Brugge versterkt. Zijn zus Tracey speelt bij het damesteam van Club YLA, maar Kaye trekt nu de meeste aandacht.

Doorbraak in de Youth League

Kaye Furo brak door in de UEFA Youth League van 2022, waar hij als invaller de gelijkmaker scoorde tegen Atlético Madrid, een wedstrijd die Club Brugge uiteindelijk met 1-2 won. Kort daarna maakte hij zijn debuut in de Challenger Pro League met een korte invalbeurt tegen Lommel.

Bij zijn eerste basisplaats tegen Francs Borains in februari 2024 maakte hij indruk met twee assists. Dit leverde hem een oproep op voor de U17 van België, waar hij twee doelpunten maakte in drie wedstrijden tegen Italië en Nederland.

Contractverlenging en Nieuwe Kansen

Dit seizoen gaf de nieuwe coach Robin Veldman hem meteen een basisplaats. Kaye bedankte voor het vertrouwen door tweemaal te scoren tegen Lokeren-Temse in een 4-0 overwinning. Club Brugge verlengde zijn contract daarop snel tot 2027. Afgelopen weekend scoorde hij opnieuw tegen Patro Eisden en hielp zo Club NXT ongeslagen te blijven na drie wedstrijden.

Toekomstperspectief

Met zijn sterke optredens lijkt een oproep voor het A-elftal van Club Brugge niet ver weg. Geboren in 2007, maakt hij deel uit van een veelbelovende generatie met andere talenten zoals Konstantinos Karetsas en Nunzio Engwanda. Of hij nu kiest voor België of voor Nigeria, Furo heeft een mooie toekomst voor zich, mogelijk in de voetsporen van Nigeriaanse spitsen zoals Emmanuel Dennis en Daniel Amokachi, die eerder bij Club Brugge speelden.

soortgelijke artikelen

Wat brengt de toekomst voor Arnaud Bodart bij Standard?

Challenger Pro League: voorspellingen voor de 4e speeldag

Antonio Nusa, symbool van de Pro League als springplank?

ONZE SOCIALE MEDIA

;