Wat brengt de toekomst voor Arnaud Bodart bij Standard?

De hele zomer werd aangekondigd dat Arnaud Bodart zou vertrekken, maar uiteindelijk verliet hij Standard niet. Zijn toekomst aan de oevers van de Maas blijft onduidelijk, vooral nu zijn situatie problematisch is geworden. Zeker nu Ivan Leko Matthieu Epolo als zijn nummer 1 ziet.

Op 26-jarige leeftijd bevindt Arnaud Bodart zich in een ‘vreemde’ situatie bij Standard Luik. Na 188 wedstrijden waarin hij het doel van de club verdedigde en 1 doelpunt scoorde, zag de Luikenaar het wel zitten om een nieuw avontuur in het buitenland aan te gaan. Voor de Rouches was de verkoop van hun nummer 1 een kans om de kas te spekken met enkele miljoenen. Dat was het zomerplan.

Maar niet alles liep zoals gepland. Bodart had contacten links en rechts, en zijn naam werd nadrukkelijk genoemd in Rome, waar AS Roma aan hem dacht. Op een bepaald moment was het zelfs Union Saint-Gilloise die interesse toonde om hem aan te trekken. Ondertussen had Ivan Leko Matthieu Epolo naar voren geschoven als nieuwe nummer 1, overtuigd dat Arnaud Bodart de club zou verlaten. Maar geen enkele piste werd concreet, waardoor de doelman van de Rouches zonder opties achterbleef.

Bodart en de club bevinden zich nu in een situatie die geen van beiden wilde. Met nog een jaar te gaan op zijn contract, beschikt de doelman over een optie om met een jaar te verlengen, die in het voorjaar moet worden gelicht. Maar deze optie brengt ook een salarisverhoging met zich mee, wat niet gunstig zou zijn voor Standard.

Opnieuw titularis worden?

Aangezien geen van beide partijen een contractbreuk overweegt, blijven er twee oplossingen over: ofwel wordt de speler naar de B-kern gestuurd, ofwel wordt hij opnieuw opgenomen in de groep. Voor de tweede oplossing is gekozen. Betekent dit dat Bodart zijn plek als nummer 1 onder de lat terugkrijgt? Niet per se. Tegen Dender afgelopen weekend stond hij niet op het wedstrijdblad.

Hoewel hij de hele voorbereiding met de A-kern heeft meegemaakt, heeft Arnaud Bodart een fysieke achterstand die moet worden weggewerkt om opnieuw te strijden voor zijn plek. “Zowel mentaal als fysiek zal er geduld met hem moeten worden betracht”, vertelde Ivan Leko onlangs aan Sudinfo.

Bovendien maken de prestaties van Matthieu Epolo, die sinds het begin van het seizoen al vijf keer de nul heeft gehouden, het moeilijk om hem ter wille van Bodart opzij te zetten. “We zullen proberen de zaken voor iedereen gemakkelijker te maken, maar het zal moeilijk zijn om hem op dit moment in de wedstrijdkern te zien”, voegde Leko toe.

Een uitweg in januari?

Voor Bodart zou er in januari een oplossing kunnen komen. Zijn contract loopt nog zes maanden, wat zijn waarde verder zal doen dalen. Dit kan een nieuwe transfer vergemakkelijken. Sommige clubs kunnen zelfs een voorcontract aanbieden voor volgend seizoen, zonder daarvoor een vergoeding te hoeven betalen.

Tegen die tijd heeft Bodart misschien weer de kans gekregen om minuten te maken. Hierdoor kan hij zich in de kijker spelen bij verschillende clubs. Een volledig verloren seizoen zou echter desastreus zijn voor hem. Zeker omdat hij onlangs nog werd opgeroepen voor de Rode Duivels, is het belangrijk dat hij blijft presteren.

Een plafond genaamd Standard

Hoewel we de wens van de doelman om te veranderen kunnen begrijpen, aangezien hij sinds 2019 het doel van Luik verdedigt, is hij goed genoeg om hogerop te gaan? De vraag stellen, is ze misschien ook al beantwoorden. Sinds 2019 is er nooit echt concreet en aanhoudend interesse getoond door een meer gerenommeerde club. Voor velen is Standard het beste waar hij op kan hopen, zonder dat dit een belediging is voor zijn niveau. Arnaud Bodart is gemaakt voor Standard en Standard is gemaakt voor Arnaud Bodart.

Op 26-jarige leeftijd liggen zijn beste jaren nog voor hem en hij heeft al heel wat ervaring opgedaan. Maar om vooruitgang te boeken, zou hij een club van een hoger niveau nodig hebben waar hij ook kan spelen. Op de bank zitten in Engeland, Duitsland of Italië zou hem niet veel meer opleveren dan spelen in België, waar het niveau toeneemt. Maar daarvoor moet hij misschien eerst de ervaring opdoen. Ook al zou hij als sportman er misschien niet op vooruitgaan, als persoon zou hij dat wel.

soortgelijke artikelen

Sofiane Boufal, tussen hoop en vragen voor Union

Challenger Pro League: voorspellingen voor de 4e speeldag

Challenger Pro League-baby #1: Kaye Furo

ONZE SOCIALE MEDIA

;