Hoeveel kost het om de La Liga Clasico bij te wonen?

De Clasico, het legendarische duel tussen Real Madrid en FC Barcelona, is veel meer dan alleen een voetbalwedstrijd. Het is een wereldwijd evenement dat ongebreidelde passie opwekt en waar de inzet kolossaal is. En als je de ticketprijzen mag geloven, is het bijwonen van dit spektakel een ware luxe geworden.

Op 26 oktober staat Real Madrid tegenover FC Barcelona voor de 293e Clasico. Er wordt reikhalzend uitgekeken naar dit duel tussen de grootste rivalen van het Spaanse voetbal, want na tien competitieronden staan beide teams bovenaan. Barça heeft 27 punten (9 overwinningen en 1 nederlaag) terwijl Real er 24 heeft (7 overwinningen en 3 gelijke spelen). De wedstrijd belooft een spectaculaire aangelegenheid te worden, want de Catalanen hebben dit seizoen al 33 doelpunten gemaakt, terwijl Real Madrid er ‘slechts’ 21 heeft gescoord.

Elke Clasico is een van de hoogtepunten van het La Liga seizoen, en deze ontmoetingen leiden vaak tot gekke scenario’s. In de laatste 4 officiële wedstrijden heeft Real gewonnen. Deze reeks werd eind juli 2023 onderbroken door een vriendschappelijke overwinning voor Barcelona. Barça zal er een einde aan willen maken, niet alleen omwille van de eer, maar ook en vooral om hun voorsprong in de competitie uit te breiden en Real de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Het zal je niet verbazen dat deze wedstrijd een hartstochtelijke aangelegenheid is, en het bijwonen ervan is een unieke ervaring… en een dure.

Exploderende prijzen

De prijzen om een Clasico bij te wonen worden vaak als exorbitant beschouwd. De meest gewilde plaatsen, vooral in de VIP-ruimtes van het Santiago Bernabéu of Camp Nou, kunnen duizelingwekkende hoogten bereiken. Er zijn een aantal redenen voor deze prijsstijgingen, waaronder de schaarste van de kaartjes – de vraag is veel groter dan het aanbod, waardoor de prijzen zonder angst kunnen worden verhoogd – de uitstraling van de spelers – de aanwezigheid van wereldsterren als Kylian Mbappé of jonge wonderkinderen als Lacine Yamal trekt mensenmassa’s aan en rechtvaardigt hogere prijzen – de sportieve belangen, maar ook de doorverkoopkanalen – online platforms als Viagogo of StubHub bieden vaak kaartjes aan tegen buitensporige prijzen, vooral in de aanloop naar de wedstrijd.

Voor de wedstrijd van aanstaande zondag – die, zoals te verwachten, al is uitverkocht – is hier een reeks prijzen die je een idee kan geven van wat Real rekent. De goedkoopste kaartjes kosten €130 en bevinden zich op de bovenste verdieping van de tribune achter de doelen. De duurste kaartjes (exclusief VIP’s), €455, liggen op de zijtribunes, op het3e niveau. Daartussenin variëren de prijzen afhankelijk van de locatie (tribunes) en de hoogte in het stadion.

En als je niet in Madrid woont, moet je de reis naar de Spaanse hoofdstad, accommodatie en maaltijden bij je budget optellen. Dit kan snel oplopen tot een zeer aanzienlijk budget.

Recordverkoop

De Clasicos breken regelmatig bezoekers- en inkomstenrecords. Sommige wedstrijden hebben zelfs recordniveaus bereikt wat betreft gemiddelde ticketprijzen. Tijdens een belangrijke Clasico kan de gemiddelde prijs van een kaartje bijvoorbeeld gemakkelijk boven de € 1.000 uitkomen. Deze cijfers getuigen van de wereldwijde aantrekkingskracht van deze wedstrijd en het vermogen van clubs om dit evenement te gelde te maken.

De Clasico-ervaring: een investering

Het bijwonen van een Clasico is veel meer dan alleen een voetbalwedstrijd. Het is een unieke ervaring, een onvergetelijk moment dat fans altijd bij zal blijven. De sfeer in de stadions is elektrisch, het gezang van de fans galmt door het hele stadion en de intensiteit van de wedstrijd is adembenemend. De ticketprijzen lijken misschien hoog, maar de ervaring voldoet vaak aan de verwachtingen.

Plan vooruit

De beste manier om kans te maken op het bijwonen van zo’n wedstrijd is door ruim van tevoren te reserveren, zodra het speelschema bekend wordt gemaakt. Tickets gaan snel, dus je kunt je reis op tijd plannen en profiteren van lage tarieven.

soortgelijke artikelen

Wie is Franck Surdez? Meeste assists in de JPL in zijn eerste seizoen

Daan Heymans ondergaat opmerkelijke transformatie bij Charleroi

Kan de affaire Lassana Diarra het wereldvoetbal op zijn kop zetten?

ONZE SOCIALE MEDIA

;