Daan Heymans ondergaat opmerkelijke transformatie bij Charleroi

Daan Heymans, maker van zes doelpunten in de eerste zeven wedstrijden van het Pro League-seizoen, werd uitgeroepen tot speler van de maand september. Dit bekroont een indrukwekkende seizoensstart voor zijn team Charleroi, hoewel de Zebra’s momenteel iets aan het terugvallen zijn in de maand oktober

De Mil geeft hem vertrouwen

Toen Daan Heymans werd gevraagd wat het geheim was van zijn metamorfose, antwoordde de 25-jarige middenvelder meteen: “Vertrouwen! En het was onze coach Rik De Mil die me dat vertrouwen gaf. Sinds zijn komst heeft hij veel met me gepraat en me in de best mogelijke positie gebracht om te slagen. Het is geweldig om je goed te voelen over jezelf en door iedereen gewaardeerd te worden”. Na een periode van afwisseling tussen goede en minder goede prestaties sinds zijn komst naar Mambourg in januari 2022 straalt Daan Heymans sinds 22 maart, de datum van de aankomst van Rik De Mil in Mambourg

Net achter nummer 9

In zijn eerste opstelling besloot de Vlaamse T1 om de middenvelder achter de nummer 9 in zijn 4-2-3-1 te plaatsen. Het is een rol die beter past bij zijn profiel als speler die kan infiltreren, terwijl hij onder Felice Mazzù een treetje lager speelde. Hij kan spelen als een box-to-box speler, maar zijn beste kwaliteit is infiltreren. Daar hoeft hij geen energie meer aan te verspillen.

Complicatie met Zorgane

Omdat Charleroi hoger op het veld speelt, kan hij ook meer de bal aanraken en deelnemen aan het spel. Hij heeft nog meer verantwoordelijkheid. Daan Heymans creëert nu veel kansen tijdens een wedstrijd. Zijn samenspel met Adem Zorgane is een troef in het spel van de Zebra’s. Terwijl eerstgenoemde op zoek gaat naar de eindpass, zet laatstgenoemde de vleugelspelers aan om zoveel mogelijk voor te zetten om zijn infiltratievermogen uit te buiten.

Serieuze voorbereiding

Het zou een understatement zijn om te zeggen dat Daan Heymans niet altijd succesvol is geweest, aangezien zijn eerste twee jaren bij Charleroi niet van hetzelfde kaliber waren. Vorig jaar werd hij vaak uitgefloten door de fans. Daan Heymans wilde die trieste momenten, die bijna zijn leven en zijn wens om verder te gaan als profspeler ruïneerden, niet nog eens meemaken en besteedde zes weken lang bijzondere aandacht aan zijn voorbereiding. En al die opofferingen betaalden zich meteen uit.

Hij liet zijn maten achter

Normaal gesproken “reist hij een of twee keer per week tussen Waterloo en Antwerpen om zijn maten te zien, maar deze keer wist hij dat hij niet kon ontspannen. Hij werd nooit meer gezien, at altijd thuis en verwaarloosde de kwaliteit van zijn slaap niet. Hij wist dat dit een cruciaal moment was. Fysiek zie je op het veld dat hij in topvorm is”, zegt Tuur Dierckx, zijn beste vriend bij Deinze.

Waasland-Beveren maar ook …Venetië

Hoewel hij intussen is ingehaald door Arokodare uit Genk, heeft Daan Heymans de topscorerstrui gedragen. En het was niet de eerste keer. Het was met Waasland-Beveren in het seizoen 2020-2021. Toen was het nog een stier als onderscheidingsteken. Toen scoorde hij ook vijf doelpunten in zes wedstrijden, waarvan de zesde tegen Beerschot op speeldag 7. De geschiedenis herhaalde zich voor Daan Heymans, want dat seizoen volgde op twee moeilijke seizoenen, verdeeld over een uitleenbeurt van zes maanden bij Lommel en een traumatische periode op de tribune voor de komst van Nicky Hayen, die alles zou veranderen. Aan het einde van het seizoen won Daan Heymans een transfer naar Venetië. “Ik verliet een club die was gedegradeerd naar D2 voor Venetië, dat in de Serie B zat toen ik tekende, maar was gepromoveerd. Je kunt je het verschil in niveau wel voorstellen. In de voorbereiding was de coach super positief en stelde hij mij als voorbeeld voor de groep. Ik begon de eerste twee wedstrijden en uit mijn statistieken bleek dat ik goed was. Dus ik zei tegen mezelf: ‘Het komt wel goed’. Maar we hadden een team dat speelde om niet ten onder te gaan en ze trokken weer middenvelders aan voor 4 of 6 miljoen euro. En het werd moeilijk om op het veld te blijven.”

Dus ging Mehdi Bayat op zoek naar de man die bij Westerlo had getraind. De rest is geschiedenis…

soortgelijke artikelen

Wie is Franck Surdez? Meeste assists in de JPL in zijn eerste seizoen

Kan de affaire Lassana Diarra het wereldvoetbal op zijn kop zetten?

Hoeveel kost het om de La Liga Clasico bij te wonen?

ONZE SOCIALE MEDIA

;