Champions League: Man City vs FC Bayern

Tijd om die paaseitjes uit de kast te halen, want deze week treedt de Champions League opnieuw aan en we krijgen meteen een spektakel te zien in de kwartfinale tussen City en Bayern. Lees hier verder om alles te weten te komen over deze titanenclash in het Kampioenenbal.

MANCHESTER CITY VS FC BAYERN

Op dinsdag 11 april om 21 uur nemen de Cityzens het thuis op in het Etihad tegen Bayern. Beide ploegen worden jaarlijks getipt als favoriet om de Champions League te winnen. En dit is ook nu het geval. Hoewel we een topmatch te zien krijgen, is het jammer dat één van beide na de kwartfinale al afscheid mag nemen van het toernooi.

City en Bayern hebben in het verleden al zes keer tegen elkaar gespeeld in de UCL, toch is dit de eerste keer dat ze het tegen elkaar opnemen in de knockout-fase. In die wedstrijden wisten beide ploegen elks drie keer te winnen. In hun meest recente confrontatie won City met 3-2 thuis na een hattrick van Sergio Agüero. De Duitsers wisten wel meermaals de Beker te winnen, terwijl Man City nog nooit een Champions League heeft gewonnen.

SPELERS OM IN DE GATEN TE HOUDEN TIJDENS DEZE CHAMPIONS LEAGUE-WEDSTRIJD

Het vertrek van Lewandowski – die het record van Gerd Müller wist te breken van meeste competitiegoals in de Bundesliga – lijkt niet echt een probleem te zijn geweest voor Bayern, dat ondertussen over alle competities heen 118 doelpunten wist te scoren. Dit komt vooral door de sterke collectieve prestaties van die Roten, want de vervanger van Lewandowski, Sadio Mané, wist tot dusver slechts 11 keer het doel te treffen. De speler die dit seizoen het meeste indruk maakt bij Bayern is toch de 20-jarige Engels-Duitse Jamal Musiala. Musiala heeft op dit moment 15 goals en 12 assists in 37 wedstrijden.

Bij Manchester City speelt onze Kevin De Bruyne nog steeds een sleutelrol met 24 assists in 38 wedstrijden. De Bruyne behaalde in het paasweekend 100 Premier League-assists. Zijn partner in crime is niemand minder dan Erling Haaland. De Noorse doelpuntenmachine scoorde dit seizoen 44 doelpunten in 38 wedstrijden. Haaland keerde vorige week terug na een lichte blessure en de vraag blijft of hij fit genoeg is om te starten tegen Bayern.

COACHES IN DE SPOTLIGHT

Bij Bayern was er recent veel te doen omtrent de coach. Julian Nagelsmann, die het goed deed in zijn eerste seizoen aan het stuur van Bayern, werd ontslagen. Er heersten geruchten dat Nagelsmanns partner, die als journaliste werkte bij een Duitse sportkrant, via hem vertrouwelijke informatie aan de dag legde. Tuchel is nu sinds kort trainer van Bayern en wist meteen 4-2 te winnen tegen Dortmund. In zijn tweede wedstrijd werd Bayern wel uitgeschakeld in de Duitse Beker door Freiburg.

VORM: CHAMPIONS LEAGUE VS COMPETITIE

In Europa lijkt Bayern het beter te doen dan in eigen land: Bayern won al zijn wedstrijden dit seizoen. City heeft ondertussen een winstreeks van zeven wedstrijden.

Wie wint deze clash en gaat naar de halve finale?