ATP Monte-Carlo: jeugd eindelijk aan de macht?

De ATP Monte-Carlo Masters 1000 is geëindigd met een eindzege voor de Rus Andrey Rublev. Niet veel mensen zagen dit aankomen!

Deze nieuwe editie leek helemaal klaar voor Novak Djokovic door de afwezigheid van de GROTE Nadal, van Alcaraz en ook door de afwezigheid van Auger-Alliasime. De Serviër was echter machteloos tegen de Italiaan Lorenzo Musetti in de achtste finales. Een verklaring voor het gebrek aan succes van de voormalige nummer één van de wereld zou kunnen zijn dat hij na zijn afwezigheid in de VS gedwongen werd zijn wedstrijden te staken. Nu de French Open nadert, rijst de vraag: kan Djokovic eindelijk zijn derde French Open winnen? Of lukt het hem opnieuw niet om indruk te maken?

Tijdens deze week in de zon was de nieuwe generatie tennissterren bijzonder sterk op de ATP Monte-Carlo. Met name de onfortuinlijke finalist Holger Rune, Jannik Sinner of Taylor Fritz. Die Fritz wist de dubbele winnaar, Stéfanos Tsitsipas, uit te schakelen. Kijk maar naar de gemiddelde leeftijd van de laatste vier: 22 en een half! Met het nieuwe tennisklompje, Carlos Alcaraz (maar liefst 19 jaar jong), die de nummer één van de wereld is, lijkt er een kentering plaats te vinden in het ATP-circuit. De nieuwe generatie ontpopt zich als ceremoniemeester en zet toernooi na toernooi de toon.