Europa League en Conference League: België aan de top van Europa?

De terugrondes van de kwartfinales van de Europa League en de Conference League zullen in het teken staan van het gezang van de Belgische fans. Union Saint-Gilloise, AA Gent en Anderlecht mogen blijven dromen van een plaats bij de laatste vier in de Europese competities.

Europa League: Union Saint-Gilloise – Leverkusen

Het eerste duel tussen beide teams eindigde in een 1-1-gelijkspel. Dit was de eerste confrontatie tussen het Brusselse team en het Duitse team.

Union SG heeft slechts één van zijn laatste 10 wedstrijden verloren. De club is 9 wedstrijden ongeslagen. Dit is dezelfde dynamiek als die van hun tegenstanders, die nu ongeslagen zijn in 11 wedstrijden.

Speler(s) om in de gaten te houden: Victor Boniface, die vorige week scoorde en de topscorer van het toernooi is met zes doelpunten, is de man om in de gaten te houden. Ook Teddy Teuma is een sleutelfiguur bij Union. De Maltees is dit seizoen in vorm en heeft al 13 doelpunten gemaakt en 14 assists gegeven.

Onze voorspelling – Wij bieden u een verhoogde notering: Victor Boniface heeft minstens één schot op doel tijdens de wedstrijd aan 1.90 in plaats van 1.70.

Conference League : AZ Alkmaar – Anderlecht

De 2-0 overwinning van Anderlecht in het Lotto Park in de heenwedstrijd bracht Les Mauves in een goede positie voor de reis naar Nederland.

Anderlecht kan rekenen op een geweldige Bart Verbruggen die in zijn laatste zeven wedstrijden slechts één keer een doelpunt slikte. AZ Alkmaar wist daarentegen in vijf van zijn laatste wedstrijden niet de nul te houden.

Speler(s) om in de gaten te houden: Ondanks zijn controversiële komst naar Anderlecht heeft Islam Slimani de harten van de Anderlecht-fans veroverd. Hij heeft al 8 doelpunten gemaakt in 14 wedstrijden voor Les Mauves.

Onze voorspelling – Na Villarreal te hebben uitgeschakeld, kan Anderlecht opnieuw voor een verrassing zorgen tegen een ploeg die in de heenronde werd gedomineerd. Wij bieden u de weddenschap: Anderlecht wint of speelt gelijk aan 1.99.

Conference League: West Ham – AA Gent

De twee teams speelden vorige week 1-1 gelijk met doelpunten van Cuypers en Ings.

Gent wist te scoren in al zijn laatste 9 wedstrijden. De Buffalo’s vechten voor een plaats in PO1 in de Jupier Pro League. West Ham staat slechts vier punten los van de degradatiezone van de Premier League.

Speler(s) om in de gaten te houden – Het duo Hugo Cuypers en Gift Orban is dit seizoen formidabel en was al betrokken bij 46 doelpunten voor La Gantoise.

Onze voorspelling – Wij bieden u verhoogde noteringen: Gift Orban OF Hugo Cuypers scoort aan 2.40 in plaats van 2.22