Tadej Pogacar à Liege Bastogne Liege

Luik Bastenaken Luik: Tadej Pogacar sterker dan Eddy Merckx?

Zondag vindt de 109e editie van Luik Bastenaken Luik plaats. Tadej Pogacar zou een prestatie kunnen leveren die sinds 1975 niet meer is vertoond.

Het is 48 jaar geleden dat een renner de Ronde van Vlaanderen – Luik Bastenaken Luik dubbel gedaan heeft. De laatste renner die deze prestatie leverde was niemand minder dan de grootste aller tijden, een zekere Eddy Merckx.

De Sloveense renner liet opnieuw zien dat hij op alle terreinen kan winnen. Van de Grand Tours tot de Ardennenklassiekers en de Vlaamse klassiekers.

Bij de start op zondag zal hij een van de grote favorieten zijn voor deze nieuwe prestigieuze overwinning, die al zijn 5e monument zou zijn op slechts 24-jarige leeftijd. Een wielerwedstrijd is nooit een uitgemaakte zaak en de renner uit de VAE zal een zware taak hebben als hij wielergeschiedenis wil schrijven.

Evenepoel vs Pogacar: wie wint de rit?

Het grootste probleem voor Pogacar op zondag zou de Belg kunnen zijn. De uittredende winnaar van de oudste klassieker staat ook deze editie aan de start. Remco Evenepoel is terug in het peloton na zijn tweede plaats in de Ronde van Catalonië.
De Belgische wereldkampioen lijkt de laatste te zijn die zich kan meten met de Sloveense raket. Inderdaad, zijn overwinning vorig jaar met deze supersonische aanval in de cote de la Redoute om alleen te winnen in de Ardente, kan hoop geven aan alle volgers om de Sloveen geen nieuwe score te zien spelen.

Wie wint de wedstrijd Luik Bastenaken Luik deze zondag om 17 uur, de Belg, de Sloveen of een andere renner? Win €10 extra cash als uw weddenschap op de Luikse Bastenaken Luik race succesvol is!