Osihmen Napoli

Wint Napoli de Serie A?

Wie het Italiaanse voetbal een beetje kent, weet dat Napoli-fans beschouwd worden als één van de meest gepassioneerde- en loyale supporterslegioenen ter wereld. Deze fans hebben tientallen jaren gewacht op een Scudetto. Voor velen van hen niets minder dan een tragedie. Er moet dringend een einde komen aan dit historische wachten!

Napoli verdient de Scudetto

De Serie A blijft dé ultieme bekroning voor ploegen die excelleren in alles waar Napoli voor staat. En dat is inspanning, toewijding en teamwork. Het is ook opmerkelijk dat een ploeg als Napoli al zo lang droog staat qua kampioenschap. Buiten Napels gaat iedereen ervan uit dat deze ploeg op geregelde tijden z’n titeltje mee graait. Niet dus… en in Napels doet dat pijn. Geen wonder dat de Napoli-fans zo onderhand met hun enthousiasme geen blijf meer weten. Het lijkt er namelijk sterk op dat hun droom dit seizoen eindelijk nog eens waarheid wordt!

Meer dan 30 jaar smachten

De laatste keer dat Napoli de Serie A-titel won, was in het seizoen 1989-1990. Dit gebeurde onder leiding van voormalige talisman-speler Diego Armando Maradona. De iconische Argentijnse speler speelde een cruciale rol in het behalen van de titel. Zijn erfenis leeft voort in de harten van alle Napoli-fans. Nu, meer dan drie decennia later, lijkt het erop dat het team opnieuw op het punt staat om de titel te veroveren. Na ruim dertig jaar smachten, maken de fans zich op om hun sowieso al onvoorwaardelijke- en passionele steun nog enkele registers op te drijven. Het vuur zal de komende wedstrijden alleen nog maar oplaaien!

Is Napoli dan al zeker van Serie A-winst?

Het ziet er alvast erg goed uit. De positie van Napoli in de Serie A is op dit moment zeer sterk. Eigenlijk domineren de Napolitanen al vanaf september het kampioenschap. Met nu een voorsprong van 17 punten op hun naaste rivaal Lazio en 19 punten op Juventus, is de kans dat ze de titel nog uit handen geven geruststellend klein. Toch weet coach Luciano Spalletti dat niets vanzelfsprekend is in het voetbal. Hij houdt zijn spelers dus alert en verwacht van hen dat ze elke wedstrijd op zichzelf blijven bekijken; niet als een vanzelfsprekende stap naar de titel. Alleen met hard werk en focus zal het lukken. Voetbal blijft tenslotte voetbal en in slechts een paar matchen kan er werkelijk alles gebeuren! Toch is Napoli nu al absolute titelfavoriet.

Nog 8 wedstrijden te gaan… maar op 30 april kan Napoli de Serie A winnen!

Met nog acht wedstrijden te gaan in dit Serie A-seizoen, lijkt de vroegste datum waarop Napoli tot kampioen kan worden gekroond 30 april te zijn, na de match tegen Salernitana. Als ze hun indrukwekkende vorm aanhouden en hun volgende drie Serie A-wedstrijden winnen, stellen ze de titel dus al veilig met nog vijf wedstrijden te gaan. Geen wonder dus dat de fans hun enthousiasme nog maar amper kunnen bedwingen. Zij zien hun team al triomferen… en ze hebben (hoogstwaarschijnlijk) gelijk!

Met dank aan de fans!

Of de titel nu op 30 april of iets later wordt veiliggesteld: de Napoli-fans zullen er zijn! In Napels is voetbal niets minder dan een religie. De toewijding en loyaliteit van Napoli-supporters is legendarisch. Al het succes dat deze ploeg de voorbije decennia oogstte (in Italiaanse- en Europese bekers) dankt de club in grote mate aan de manier waarop deze fans hun ploeg iedere match omhoogtillen. Het is hen dus van harte gegund!

Ben je een Napoli fan? Zet in op je favoriete team!