finale de la croky cup

Croky Cup: KV Mechelen – Antwerpen: wie wint de finale?

Aanstaande zondag vindt in het Koning Boudewijnstadion de Belgische Bekerfinale tussen Mechelen en Antwerp plaats. Mechelen zijn seizoen kan redden met een trofee. En Antwerp – nog in de running voor de titel – is op zoek naar de dubbel.

Antwerpen als Croky Cup-favoriet ?

Aan het begin van de play-offs staat Antwerp slechts met 2 punten achter op leider Genk. Gelukkig maar, zou je kunnen zeggen! De ploeg van Mark van Bommel heeft geen geheim gemaakt van haar ambities, en dat al sinds de mercato toen de club meer dan 22 miljoen euro uitgaf. Marc Overmars als sportief directeur, Vincent Janssen in de aanval, Toby Alderweireld in de verdediging… zou het met deze ploeg niet rampzalig zijn om geen enkele prijs te pakken?

Dat is zeker. Maar Antwerp kan deze zondag tegen Mechelen al de eerste trofee van het seizoen in ontvangst nemen. Antwerpen staat bekend om zijn defensieve soliditeit en zal de Mechelse aanvallers niet al te veel kansen geven. Ze kunnen rekenen op de beste doelman in de competitie, Jean Butez. De Franse doelman, die het hof wordt gemaakt door AS Monaco en FC Nantes, heeft in de competitie al 19 clean sheets geproduceerd.

Sterker nog, als we kijken naar de voorbije wedstrijden tussen beide teams, heeft Antwerp beide wedstrijden dit seizoen gewonnen. De mannen van Mark Van Bommel maakten 7 doelpunten tegen de Kakkers zonder ook maar één doelpunt tegen te krijgen.

Jean Butez herinnert ons eraan dat een bekerfinale als de Croky Cup niet te vergelijken is met een competitiewedstrijd en dat we onze tegenstanders niet mogen onderschatten: “een finale is iets anders. Een intense- en nerveuze wedstrijd waar alles kan gebeuren en iedereen op scherp staat. Je speelt een bekerfinale niet als een competitiewedstrijd. Daarom onderschatten we Mechelen niet in het minst, voor mij zijn er nooit favorieten in een bekerfinale. Het zal spannend zijn“.

Doelstelling: het seizoen zo goed mogelijk afsluiten voor KV Mechelen?

Voor de Mechelaars is hun avontuur dit seizoen niet altijd even gelukkig geweest. Hoewel de spelers meermaals hebben moeten vechten voor behoud, staan Steven Defour & co. niet in de top 8 en gaan ze na deze finale met verlof.

De Mechelaars kunnen hun seizoen redden door de beker te winnen en 30 jaar later rechtstreeks naar Europa te gaan. De winnaar verdient een plaats in de groepsfase van de Europa League.

Zonder Wouter Vrancken sinds het begin van het seizoen, mogen we ons afvragen of Mechelen bij winst volgend seizoen een huzarenstukje kan neerzetten in Europa.

Wedden op de Belgische bekerfinale tussen KV Mechelen en Antwerpen op zondag 14u30 op Ladbrokes.be.