Copa del Rey: Wint Real Madrid de Spaanse beker?

Los Blancos wisten dit seizoen de UEFA Super Cup en de FIFA Club World Cup te winnen, toch is het voor Real Madrid belangrijk om een “echte” trofee binnen te halen. En de Copa del Rey, dat zou fantastisch zijn voor de Madrilenen.

Wint Ancelotti opnieuw de Copa del Rey met Real Madrid?

2014, het jaar dat Real Madrid de laatste keer de Copa del Rey wist te winnen. Die beruchte finale tegen FC Barcelona blijft Madridistas voor altijd bij. Cristiano Ronaldo moest gedwongen de wedstrijd missen na een blessure, wat dé perfecte kans was voor Gareth Bale om zich te bewijzen. En dat deed hij ook: in de slotfase van de tweede helft zoemde Bale voorbij Marc Bartra en scoorde hij de 2-1. Real won de Copa del Rey en Bale werd uitverkozen tot man van de match. En niemand minder dan Ancelotti was toen ook trainer van de Koninklijken.

Een eerste Copa del Rey voor Osasuna

Het is vrij duidelijk dat Real Madrid de grote favoriet is om de Spaanse beker te winnen. Toch mag Osasuna niet onderschat worden; Los Rojillos wisten op weg naar de finale beide ploegen uit Sevilla te kloppen (Real Betis en Sevilla), alsook Bilbao, wat zeker een straffe prestatie is. Osasuna wist nooit eerder de Copa del Rey te winnen. Wel haalde het de finale in 2005, waar Los Rojillos toen met 2-1 verloren tegen Real Betis.

Toni Kroos – De Duitse Maestro

De 33-jarige Duitser Toni Kroos heeft al meermaals laten vallen dat hij een einde aan zijn carrière wil maken en dat bij de ploeg van zijn dromen, Real Madrid. Toch tekende hij onlangs een contractvernieuwing van één jaar. Samen met ploegmaat Luka Modrić maakt hij deel uit van wellicht het beste middenveldersduo aller tijden. Beide spelers wisten samen al 5x de Champions League te winnen, even veel als Barcelona in heel zijn geschiedenis. De enige prijs die Kroos nog niet won, is de Copa del Rey. En nu kan hij ook die prijs bemachtigen en zijn collectie vervolledigen.

Een klein overzicht van de prijzen die Kroos in zijn carrière won:

  • Wereldbeker;
  • Champions League (5x);
  • FIFA WK voor Clubs (6x);
  • Bundesliga (3x);
  • LaLiga (3x);
  • Spaanse Supercup (3x);
  • Duitse Supercup (1x).

Vorm

Met het oog op deze wedstrijd en de heenronde van de Champions League tussen Real Madrid en Manchester City heeft Ancelotti gekozen om flink te roteren. Zo speelden, onder andere, Vinícius en Benzema niet in de laatste wedstrijd tussen Real Sociedad en Real Madrid, een wedstrijd die in een 2-0 nederlaag eindigde voor Los Blancos. Osasuna wist in zijn laatste vier wedstrijden slechts één keer te winnen en verloor de andere drie wedstrijden.

Alles wijst op een zege van Real Madrid! Nieuwe spelers kunnen €5 inzetten en krijgen €30 EXTRA CASH als Real Madrid de beker wint!