Finale van de Champions League: Welk team haalt de finale?

Deze week krijgen we opnieuw de legendarische muziek van de Champions League te horen. Terwijl Inter Milan stadsrivaal AC Milan met 2-0 versloeg, is alles nog om te spelen tussen Real Madrid en Manchester City. De vraag rijst: wie plaatst zich voor de finale van de Champions League?

Manchester City – Real Madrid: een vervroegde Champions League-finale 

De twee teams speelden in de eerste wedstrijd 1-1 gelijk. Manchester City domineerde de wedstrijd in de eerste 20 minuten. Toch kon Vinícius Jr. de score openen met een pareltje na een assist van Camavinga. Na de 1-0 kantelde de wedstrijd volledig. Real Madrid domineerde de wedstrdijd, maar toch konden The Cityzens na het uur gelijkmaken dankzij onze Rode Duivel, Kevin De Bruyne.

De laatste nederlaag van Man City dateert sinds 5 februari 2023. Dat betekent dat Pep Guardiola’s mannen ondertussen bezig zijn aan een reeks van 22 wedstrijden op rij zonder nederlaag. Dit seizoen kunnen de Skyblues rekenen op hun nieuwe aanwinst in de aanval: Erling Haaland, die 52 doelpunten heeft gemaakt in 48 wedstrijden. En niet te vergeten Kevin De Bruyne! De voormalige Genk-speler is de perfecte man om zijn Noorse teamgenoot van een pass te voorzien. Hij heeft dit seizoen al 27 assists gegeven. In de heenwedstrijd was Haaland nergens te bespeuren. Lukt het hem om in Manchester het verschil te maken?

Het voorbije weekend zag Carlo Ancelotti’s Real Madrid hoe FC Barcelona de LaLiga-titel won. Maar onderschat de Merengues nooit in de Champions League – een competitie die ze al 14 keer hebben gewonnen. Terwijl alle ogen gericht zullen zijn op het duel Haaland-Benzema, zal Vinícius Jr. deze kans aangrijpen om weer naam te maken. De Braziliaan is in het seizoen 2022-2023 goed voor 44 goals en assists: 23 doelpunten en 21 assists.  

Wij stellen voor om te spelen op de Samba van Viní of de klasse van Benzema: Vinícius of Benzema scoort, gaat van 2.03 naar 2.20. Als u liever op onze Belg vertrouwt, biedt Ladbrokes verhoogde odds: Kevin De Bruyne scoort of levert een assist aan 1.89 in plaats van 1.72.

Verwachte XI bij City vs Real

Waarschijnlijke opstelling van Manchester City : Ederson – Akanji – Ruben Dias – Walker – Grealish – Rodri – Stones – Bernardo Silva – Gundogan – De Bruyne – Haaland 

Vermoedelijke XI van Real Madrid : Courtois – Carvajal – Rüdiger – Alaba – Camavinga – Valverde – Kroos – Modric – Rodrygo – Benzema – Vinícius 

Inter Milan – AC Milan: Een derby della Madonnina

Inter Milan en AC Milan ontmoeten elkaar vandaag om 21.00 uur voor de vijfde keer dit seizoen in de halve finale van een Champions League. Ze wisten in de heenronde de concurrentie te verslaan dankzij doelpunten van Dzeko en Mkhitaryan. Internazionale heeft dit weekend weer gewonnen in de Serie A. Het was hun 21e overwinning in de competitie. Dankzij deze overwinning bevestigden de spelers van Inzaghi hun huidige goede dynamiek door hun zevende overwinning op rij te boeken.  

Hoewel Romelu Lukaku betrokken was bij 10 doelpunten in zijn laatste 10 wedstrijden, zal de van Chelsea geleende speler naar verwachting niet starten. Simone Inzaghi moet opnieuw kiezen voor het duo waarmee hij de heenronde won: Lautaro Martínez – Edin Dzeko (6 doelpunten in de UCL). Een van de sleutelelementen zou echter in de defensieve sector kunnen liggen. Met zeven clean sheets op zijn naam is André Onana inderdaad de beste keeper van deze Champions League-campagne.  

AC Milan heeft betere dagen gekend. Het heeft slechts één van zijn laatste vijf wedstrijden gewonnen. En dit weekend verloor Milan met 2-0 van Spezia, een ploeg die 17e staat in de Serie A. Er is echter een sprankje hoop, want sterspeler Leao zou terugkomen na een blessure.  

Wij raden u aan te vertrouwen op het productieve duo van Inter Milaan, dat al beslissend was in de heenronde: Edin Dzeko of Lautaro Martínez.

Verwachte XI in de Derby della Madonnina

Vermoedelijke opstelling van Inter Milan : Onana – Bastoni – Acerbi – Darmian – Di Marco – Mkhitaryan – Calhanoglu – Barella – Dumfries – Lautaro Martinez – Dzeko  

AC Milans waarschijnlijke opstelling: Maignan – Calabria – Kjaer – Tomori – Hernandez – Krunic – Tonali – Saelemaekers – Diaz – Leao – Giroud.