UEFA Champions League en de Pro League: Wie wint de titel?

Ontdek onze voorspellingen voor de finale van de meest bekeken kampioenschappen (de Pro League en de UEFA Champions League) in ons land. Hier zijn alvast twee belangrijke vragen voor Belgische voetbalfans:

Wie wint de Jupiler Pro League en wie de UEFA Champions League?

Manchester City: eindelijk Europese glorie in de UEFA Champions League?

De hunker van Manchester City naar UEFA Champions League-glorie is gevoed door teleurstellingen uit het verleden. Met Pep Guardiola aan het roer mikken ze op revanche. In de groepsfase kuierde Manchester City ongeslagen door groep G, waarmee ze zich verzekerden van de eerste plaats. Indrukwekkende overwinningen tegen Sevilla, Borussia Dortmund en Kopenhagen toonden hun overduidelijke dominantie.

Ook in de knock-outfase maakte City een duidelijk punt. Ze verpletterden RB Leipzig, onder meer dankzij de genialiteit van Erling Haaland. Een klinkende 3-0 overwinning op Bayern München in de heenwedstrijd van de kwartfinales bevestigde wat we eigenlijk al wisten.

Tegenover de regerend kampioen Real Madrid beleefde City een gespannen heenwedstrijd, maar sleepten de Cityzens een gelijkspel uit de brand dankzij een verbluffende pegel van Kevin De Bruyne. In de terugwedstrijd ontketenden ze de ene meedogenloze aanvalsgolf na de andere en versloegen ze Real Madrid met een indrukwekkende 4-0 overwinning.

Herstelt Inter Milan zijn Europese reputatie?

Inter Milan maakte komaf met zware concurrentie van Bayern München en Barcelona in de zogenaamde ‘Groep des Doods’. Ondanks het verlies van hun openingswedstrijd bleef Inter ongeslagen in hun volgende vier wedstrijden en eindigden ze boven Barcelona. Ze hielden stand tegen datzelfde Barcelona in twee spannende duels en verzekerden zich van een verlengd verblijf in de Champions league dankzij een fraai 3-3 gelijkspel in Camp Nou. In de knock-outfase zegevierde Inter van Porto en AC Milan om voor het eerst sinds 2010-2011 de finale te bereiken. Hun opmerkelijke reis vormt de basis voor een epische confrontatie tegen Manchester City, waar Inter ongetwijfeld de oude Europese glorie zal willen heroveren.

Ambitie versus rehabilitatie: wie haalt het? Wie wint de Champions League?

Manchester City domineerde de groepsfase, vernietigde uitdagers en versloeg regerend kampioen Real Madrid. Nu ze op de rand van hun langverwachte droom staan, bereikt de honger van Manchester City naar Europese glorie ongetwijfeld een hoogtepunt. Wordt dit het seizoen waar ze eindelijk ook qua palmares doorbreken tot de absolute top? Aan de andere kant: de reis van Inter Milan naar de finale van de Champions League was ronduit buitengewoon. Door de uitdagingen van Bayern München, Barcelona en andere geduchte tegenstanders te overwinnen, hebben ze blijk gegeven van veerkracht, vastberadenheid en vaardigheid. Terwijl ze zich voorbereiden op de finale tegen Manchester City, wil Inter Milan de geest van hun eerdere triomfen oproepen en hun naam opnieuw in de Europese voetbalgeschiedenis etsen. Het toneel is klaar voor een onvergetelijke strijd, terwijl Inter Milan hun kans op glorie probeert te grijpen.

Ondertussen in België: wie wint play-off 1? Wie wordt kampioen in de Pro League?

De resultaten van het Belgische reguliere kampioenschap zijn bekend. Racing Genk dook de Champions Play-offs in als leider. De verschillen waren echter niet echt groot. Ondertussen werden de resultaten van onze Pro League alweer stevig door elkaar geschud. Antwerp staat bovenaan, gevolgd door respectievelijk Union, RC Genk en Club Brugge.
Genk, dat dus het hele seizoen op pole positie stond om kampioen te worden, is dus stevig teruggevallen. Een ‘zwakke’ 1 op 9 kan je je in deze cruciale fase van het kampioenschap nu eenmaal niet permitteren. Met deze resultaten krijgt het Belgische kampioenschap twee andere favorieten: Union Saint Gilloise en Antwerp FC. Antwerp won eerder al de beker en hoopt natuurlijk op ‘de dubbel’. Het blijft de vraag of ze, met die extra bekerinspanningen én een intensieve spelstijl, over voldoende energie blijven beschikken. Union is een ploeg met karakter. Na een kort dipje, tonen ze weer die bekende grinta waarmee ze zelfs Europese subtoppers in de pan hakten dit seizoen. Benieuwd dus wie het haalt!