Ballon d’Or: Kevin De Bruyne was er nog nooit zo dicht bij

Het seizoen komt ten einde en de discussie begint over wie de Ballon d’Or verdient. De tijden van een fronsende Kevin De Bruyne op het veld tijdens het WK in Qatar zijn allang voorbij. De Bruyne was bepalend in het traject van City naar de negende Premier League-titel. En de vijfde alweer voor KDB. Die behaalde Kevin op zaterdag 20 mei na de nederlaag van Arsenal. Voor Man City en hun spelverdeler zijn er nu nog twee stappen naar de triple. Op 3 juni staan de Cityzens tegenover hun rivalen Manchester United in de FA Cup-finale. Dit slechts één week voor de Europese confrontatie met Inter Milan in de Champions League.

Prachtig seizoen van De Bruyne en verdiende ballon d’Or

Als Pep Guardiola en zijn troepen succesvol zijn, kan deze trofeeënreeks ongetwijfeld een weerslag hebben op Kevin De Bruyne, die momenteel in blakende vorm verkeert. We zijn er nog lang niet, maar de Belg is nog nooit zo dicht geweest bij het winnen van de Ballon d’Or. Iets wat door veel waarnemers nu al wordt voorspeld.

De uitschakeling van de Belgische nationale ploeg in de eerste ronde kan nadelig zijn voor hem. Zo kan bijvoorbeeld Lionel Messi aanspraak maken op zijn WK-titel, maar de Argentijn heeft sinds december nauwelijks geschitterd bij PSG. Zo kon hij onder meer de uitschakeling in de achtste finales van de UEFA Champions League niet voorkomen. Hetzelfde geldt voor Messi’s ploegmaat Kylian Mbappé.

Tot slot, de grootste tegenstander van KDB in de ranking van de Ballon d’Or zou… Erling Haaland moeten zijn. De ploegmaat van De Bruyne bij City heeft zo veel genoten van de kaviaar geserveerd door onze landgenoot. In België duimen we alvast dat de aanvoerder van ons nationaal elftal het nog beter doet dan zijn derde plaats op de vorige editie van de Ballon d’Or en zo de opvolger wordt van Karim Benzema!