De top 5 transfervrije voetballers

Het voetbalseizoen 2022-2023 komt stilaan ten einde. En wat een seizoen! We zagen hoe Lionel Messi zijn eerste Wereldbeker won, hoe Napoli voor het eerst sinds 33 jaar de Scudetto bemachtigde en hoe Man City op weg lijkt naar een historische triple. Het einde van het seizoen betekent ook dat er heel wat sterren zonder contract komen te zitten. In dit artikel bespreken we de top 5 transfervrije voetballers deze zomer.

1. Lionel Messi

We beginnen dit artikel van transfervrije voetballers met de speler waar iedereen ongetwijfeld over speculeert: Lionel Messi. Na de geslaagde Wereldbeker heeft Messi alles gewonnen in het voetbal wat er te winnen valt. Messi is dit seizoen goed voor maar liefst 20 goals en 20 assists over alle competities heen. Aangezien ‘La Pulga’ op het einde van dit seizoen op het eind van zijn contract bij PSG komt te zitten, zijn er voor de Argentijn maar twee opties: zijn contract verlengen of transfervrij vertrekken. Alles lijkt erop dat Messi volgend seizoen niet meer bij PSG speelt en transfervrij vertrekt naar Barça of naar Saoedi-Arabië.

2. Ilkay Gündogan

Gündogan, de Duitse middenvelder die door Walker werd vergeleken met “prime Zidane”, zal deze zomer transfervrij vertrekken bij Man City, dat is zeker. Afgelopen weekend won Gündogan de Premier League voor een derde seizoen op rij. En nu maakt hij nog kans op de FA Cup en de Champions League. Dat zou een onvergetelijke afsluiter zijn voor Gündogan bij City. Wat zijn toekomst in petto heeft, daarrond zijn alvast verschillende geruchten: onder meer FC Barcelona zou interesse hebben in de Duitser.

3. Roberto Firmino

In 2015 maakte Firmino de overstap van de Bundesliga naar de Premier League. En de Braziliaan werd meteen een geliefde speler in het elftal van Liverpool. Samen met Sadio Mané en Mo Salah maakte hij deel uit van een geweldig aanvallerstrio. Afgelopen weekend speelde hij zijn laatste thuiswedstrijd op Anfield tegen Aston Villa. Het was zijn doelpunt in de 89e minuut dat Liverpool de 1-1 bezorgde. In zijn carrière bij Liverpool kon Firmino 110 goals scoren en 79 assists geven in 361 gespeelde wedstrijden. Volgens Fabrizio Romano zou Firmino volgend seizoen in het shirt van Barça kunnen rondlopen.

4. Youri Tielemans

De ploeg van Tielemans, Leicester City, is bezig aan een ongelofelijk slecht seizoen. Nog enkele jaren geleden beleefde Leicester een sprookje: het kon de Premier League winnen na gepromoveerd te worden. Nu lijkt alles erop dat ze degraderen. Toch is Tielemans één van de schakelfiguren bij Leicester en is daarom een felbegeerde speler. Op het einde van dit seizoen loopt Tielemans zijn contract ten einde en de Belgische middenvelder wil daarom transfervrij vertrekken. The Chosen One, José Mourinho, is erg geïnteresseerd in Tielemans en wil hem volgend seizoen in zijn ploeg bij AS Roma.

5. N’Golo Kanté

De man met de schattigste lach in de voetbalwereld, N’Golo Kanté, zit ook in het lijstje van transfervrije voetballers. De geliefde Fransman gaf zijn visitekaartje af toen hij met Leicester City de Premier League won. Nadien won hij met Frankrijk het WK in 2018 en met Chelsea de Champions League. Er is veel interesse in Kanté, onder andere van stadsrivaal Arsenal.