Roland Garros 2023: Belgen na de eerste ronde

Roland Garros 2023 is afgelopen zondag begonnen. Bekijk in dit artikel de eerste resultaten van onze Belgische spelers.

Wie zijn de Belgische spelers op Roland Garros 2023?

In het mannenenkelspel wist alleen David Goffin, 111e van de wereld, zich te plaatsen voor Roland Garros 2023. De getalenteerde Zizou Bergs verloor samen met 5 andere Belgische spelers (Kimmer COPPEJANS, Joris DE LOORE, Raphael COLLIGNON, Gauthier ONCLIN, Michael GEERTS) helaas allemaal in de kwalificatie.

Vrouwen enkelvoudig klassement

Bij de vrouwen is Elise Mertens (28e op de WTA-ranglijst) dit jaar zoals gewoonlijk sterk vertegenwoordigd. Ze bereikte de vierde ronde op Roland Garros 2022 en verloor van finaliste Cori Gauff. Aan de hoofdloting nemen Ysaline Bonaventure en Maryna Zanevska deel.

Jonge Belgen om in de gaten te houden op Roland Garros Junior 2023

België is goed vertegenwoordigd bij de junioren met de 18-jarige Alexander Blockx, de nummer 1 van de wereld in zijn leeftijdscategorie. Hij is ongetwijfeld een van de favorieten om de titel te winnen, nadat hij aan het begin van het seizoen 2023 de Australian Open Junior won. Emilien Demanet (18 jaar oud en 23e op de juniorenranglijst) zit ook in de hoofdloting en zal er iets over te zeggen hebben.

Wat waren de resultaten voor de Belgen op de Roland Garros 2023?

Heren enkelvoudig klassement

De hoop op David Goffin was dit jaar van korte duur. De Belgische nummer 1, in 2017 als 7e geplaatst op de wereldranglijst, verloor in de 1e ronde van Hubert Hurkacz (17e geplaatst op de wereldranglijst) in 5 sets (6-3, 5-7, 6-4, 2-6, 6-4). David Goffin streeft ernaar dit seizoen zijn beste vorm terug te vinden, maar kon afgelopen januari in Leuven niet beter doen dan een challengertitel.

Vrouwen enkelvoudig klassement

Elise Mertens (28e op de wereldranglijst) behoudt haar plaats. De Belgische kwam de eerste ronde met gemak door (6-1/6-4) tegen de Slowaakse Viktoria Hruncakova (136e op de wereldranglijst). Ze zal het in de volgende ronde opnemen tegen de Colombiaanse Camila Osorio (86e van de wereld). Het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden tegen een specialist op het oppervlak. Wel één die de Belgische nummer 1 aankan.

Ysaline Bonaventure (84e op de wereldranglijst) heeft in de eerste ronde zwaar verloren (6-2 / 6-0) van Anna Blinkova (56e op de wereldranglijst).
Maryna Zaveska (nr. 89 van de wereld) verloor een meer bevochten wedstrijd (7-5 / 7-6) van Yulia Putintseva (nr. 58 van de wereld), die hier tweemaal kwartfinaliste was, in 2016 en 2018.

Nieuwe speler? Zet €5 in op een Roland Garros wedstrijd en probeer €30 extra cash te winnen!