Conference League-finale: Pronostiek Fiorentina en West Ham

Vorig jaar werd de Conference League voor het eerst in het leven gebracht. Het doel was om de “kleinere” ploegen een kans te geven op Europees voetbal. En in de eerste editie zagen we een Conference League-finale tussen AS Roma en Feyenoord. Een wedstrijd die met 1-0 door Roma werd gewonnen. Dit jaar zien we opnieuw een Italiaanse ploeg in de Conference League-finale. Fiorentina neemt het op tegen West Ham.

Wordt het dan toch bellenblazen voor de Hammers?

Beide ploegen spelen niet echt een fantastisch seizoen. West Ham eindigde 14e in de Premier League en wist nipt de degradatiezone te vermijden. Gelukkig bestaat die Conference League, want zo kunnen de fans van West-Ham dit seizoen misschien toch feestvieren.

De Hammers eindigden bovenaan in hun groep, waar ook Anderlecht zich bevond, en wisten 18 op 18 te halen. Nadien wisten ze moeiteloos AEK Larnaca weg te spelen door eerst 2-0 uit te winnen en nadien met 4-0 thuis te winnen. In de kwartfinale namen ze het op tegen de Buffalo’s van Gent, waar ze uit 1-1 gelijkspeelden. In de terugwedstrijd maakte West Ham echter korte metten met Gent door met 4-1 te winnen. West Ham wist in de halve finale met 2-1 thuis te winnen tegen AZ Alkmaar en kon het uit met 1-0 winnen.

Die uitwedstrijd eindigde in een vechtpartij, waarbij supporters van AZ die van West Ham aanvielen.

Italiaanse doelpuntendominantie in de Conference League

Fiorentina is met 36 doelpunten de ploeg met de meeste goals dit seizoen in de Conference League. Met dit in het achterhoofd, is het vrijwel zeker dat er doelpunten vallen. Als je €15 inzet op deze wedstrijd, kan je trouwens genieten van €3 per goal!

Net zoals in het geval van West-Ham doet Fiorentina het niet fantastisch in de Serie A. De ploeg uit Firenze eindigde 8e in de Italiaanse competitie. Fiorentina haalde ook de finale van de Coppa Italia, waar het met 2-1 verloor van Inter Milan.

De weg van Fiorentina naar de finale van de Conference League was minder vanzelfsprekend. Het eindigde slechts 2e in zijn groep, won daarna overtuigend in de achtste finales tegen Sivasspor en won zijn eerste kwartfinale met 4-1 tegen Lech Poznań. In de terugronde verloor Fiorentina wel met 3-2 tegen Poznań. In de halve finale verloor Fiorentina thuis met 2-1 tegen Basel, maar wist daarna uit met 3-1 te winnen en zich zo te plaatsen voor de finale van de Conference League.

Momentum voor deze Conference League-finale

Omdat beide ploegen niet in de top 4 staan in het klassement in hun competitie, speelt de winnaar volgend seizoen in de Europa League, wat de officiële regels zijn. Hoe dan ook is dit dé kans voor beide ploegen om naast de trofee ook een Europees ticket voor volgend seizoen te bemachtigen!

West Ham verloor geen enkele wedstrijd dit seizoen in de Conference League en maakte in totaal 27 doelpunten. In totaal slikten de Hammers slechts zeven tegendoelpunten in 12 wedstrijden.

Zoals hierboven aangegeven, is Fiorentina de ploeg met de meeste goals in deze editie van de Conference League (36). Met dit aantal hebben ze het record (28) van vorig jaar verbroken.

In totaal scoorden beide ploegen gemiddeld 3,4 goals per wedstrijd in hun laatste vijf wedstrijden. Als nieuwe speler kan jij genieten van een gloednieuwe promotie voor €50 EXTRA CASH: zet €5 in en krijg €30 EXTRA CASH bij één goal EN krijg nog eens €20 EXTRA CASH bij meer dan één goal!