Voetbalvoorspellingen: Portugal – België U21

De laatste ronde van de groepswedstrijden op EURO U-21 2023 vindt aanstaande dinsdag om 18:00 uur plaats. Onze Diablotins moeten de wedstrijd winnen voor een plaats in de kwartfinale. Ze moeten het opnemen tegen de Portugese U-21. Zij staan onderaan in de groep. Onze redacteurs geven je hun sportweddenschappen. Doe dus je voetbalvoorspellingen!

Portugal U-21, finalisten op EURO U-21 2021

Verrassend: Dat is het woord om de start van Portugal voor de EURO 2023-campagne te beschrijven. Het Portugese nationale team, dat wordt gezien als een van de grote favorieten voor de competitie, heeft nog geen enkele wedstrijd gewonnen. De Seleçao werden eerst verslagen door Georgië (2-0) en speelden daarna gelijk tegen Nederland (1-1).

Hoewel de resultaten het misschien niet doen vermoeden, kan Portugal rekenen op een getalenteerde ploeg met Pedro Neto, Araujo en Olympique de Marseille-verdediger Nuna Tavares. Het valt nog te bezien of de Portugezen erin zullen slagen om te scoren – dat hebben ze pas één keer gedaan in 2 wedstrijden op deze EURO.

België U-21 met de rug tegen de muur

Van hun kant lieten de Belgen de toeschouwers naar meer verlangen. Ondanks een uitstekende 2e helft tegen Nederland, slaagden de Belgen er niet in om Bart Verbruggen te passeren en moesten ze genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel. Erger nog, de Diablotins pakten slechts één punt tegen Georgië ondanks een 2-0 voorsprong (2-2).

België, bekend om zijn ijzeren verdediging, kon tegen Nederland rekenen op de grote Vandevoordt en De Winter. Tegen Georgië was het de talentvolle Maxim De Cuyper die schitterde en betrokken was bij de 2 Belgische doelpunten (1 doelpunt – 1 assist).

Hoewel het talent er is, moeten de Belgen hun doel goed voor ogen krijgen. Ondanks 32 schoten in 2 wedstrijden hebben de mannen van Jacky Mathijssen slechts 2 doelpunten gemaakt op dit EK 2023. Zal Loïs Openda eindelijk zijn 1e doelpunt maken in deze competitie om België te redden? Ontdek het antwoord dinsdag!

les diables U21 entrain de célébrer un goal

Onze voorspelling: België staat aan de rand van de afgrond en mag deze wedstrijd tegen een ploeg in slechte vorm uit Portugal niet verliezen. Wij bieden u België wint of speelt gelijk aan 1.60 bij Ladbrokes.be.

Loïs Openda, die nog steeds op zoek is naar zijn 1e doelpunt op dit EK, heeft een GEBOOSTE notering van 2.70 naar 3.05.

Vermoedelijke opstelling Portugal U-21: Biai – Tavares – Amaro – Penetra – Ferreira – Dantas – Samu – Neves – Almeida – Araujo – Neto 

Vermoedelijke opstelling België U-21: Vandevoordt – De Cuyper – De Winter – Debast – Siquet – Keita – Vranckx – Balikwisha – De Ketelaere – Ramazani – Openda 

Wat zijn jouw voetbalvoorspellingen?

[yop_poll id=”2″]