la voiture de F1 de Verstappen

Wedden op F1: meer dan het bepalen van de winnaar

Max Verstappen (6) en Sergio Perez (2) hebben Red Bull tot nu toe alle overwinningen in het F1-kampioenschap van 2023 bezorgd. Maar er wordt ook op andere vlakken gestreden.

Aan het begin van het seizoen leek Mercedes, samen met stercoureur Lewis Hamilton, de favoriet voor de eindzege. maar het moet gezegd worden dat de Zilverpijlen niet opgewassen zijn tegen de Red Bulls. Onnodig te zeggen dat het gevleugelde team volgend weekend op eigen bodem in Oostenrijk op het circuit van Spielberg waarschijnlijk opnieuw de race zal domineren.

Wedden op Formule 1 online bij ladbrokes.be betekent wedden op het feit dat Red Bull een clean sweep zou kunnen behalen over het hele seizoen. De twee coureurs, Verstappen en Perez, lijken de races sinds het begin van het jaar met kop en schouders te domineren. Ongeacht het type circuit waarop ze racen, van de snelste tot de meest technische.

Gelukkig gaat het bij sportweddenschappen niet alleen om het kiezen van een Grand Prix-winnaar. Ook niet om het kiezen van de winnaar van het algemeen kampioenschap. Een Grand Prix begint op vrijdag met de vrije training. Tijdens een getimede ronde is het niet ongewoon dat een coureur van een ander team als winnaar uit de bus komt. Bij Ladbrokes.be kun je online weddenschappen afsluiten vanaf de vrije training. Je kan de winnaar kiezen of duels spelen. Hier kan een sportweddenschap winstgevend zijn tussen coureurs met minder glamoureuze namen. De noteringen zijn soms aantrekkelijker. Sportweddenschappen op duels worden echter altijd gedaan tussen coureurs die even sterk zijn. Soms staan deze achteraan op de grid. Op deze manier spelen is een leuke manier om de namen te onthouden van de 20 coureurs van de vrije training.

Inzetten op minder bekende namen kan lonen

Het is niet oneerbiedig om te zeggen dat we niet vaak de namen horen van Albon en Sargeant. Of namen als de Vries,Tsunoda of Zhou Guanyu. Die laatste is de teamgenoot van Bottas bij Alfa Romeo. Zijn belangrijkste prestatie tot nu toe is dat hij de eerste Chinese coureur in de Formule 1 is sinds 2022. Deze coureurs verschijnen vaak in de race wanneer de leiders een ronde van hen afsnoepen of wanneer ze moeten opgeven.

Aan de andere kant kan gokken op de Formule 1 ook een gok zijn op jongeren. Zo heeft McLaren-Mercedes twee jongeren in de racestoel gezet. Een komt van zijn rijschool, de Belgisch-Britse Lando Norrisen (23 jaar). De andere is de Australiër Oscar Piastri (22) van de Renault Sport Academy. Tijdens een testsessie zal dit jeugdige enthousiasme zich uiteindelijk uitbetalen.

Je kunt ook vertrouwen op de ervaring van de twee Haas-Ferrari-coureurs, Nico Hülkenberg en Kevin Magnussen. Als je bedenkt dat Magnussen in 2022 het beste uit Haas haalde door de pole positie te pakken tijdens de GP van Brazilië, weet je dat hij tot een prestatie in staat is.

De 27-jarige Fransen Ocon en Gasly proberen in 2023 het beste uit Alpine-Renault te halen. Met een contract voor meerdere jaren kunnen ze de auto laten evolueren. Wie weet vinden ze niet de juiste afstelling.

Plaats een sportweddenschap op de terugkeer van de underdogs

Als je sportweddenschappen meer in de richting van zwart-geel-rood gaan, kun je je geld zetten op de Belgisch-Canadese Lance Stroll. Hij is de teamgenoot van veteraan Fernando Alonso bij Aston Martin. Hij heeft zijn laatste woord nog niet gezegd. Zowel tijdens de trainingen als in de race, waar hij dit seizoen al meerdere keren met een podiumplaats heeft geflirt.

Met George Russell aan de zijde van Lewis Hamilton rekent Mercedes ook op een zeker enthousiasme. Dit heeft er al toe geleid dat de eerste een paar aanvaringen had met zijn leider. Desondanks laat Russell, die na de eerste GP van 2023 verklaarde dat Red Bull elke race zou winnen, met Lewis, de man met 103 overwinningen en 103 pole posities, zien dat Mercedes langzaam de weg terug naar de top aan het vinden is.

Voor Ferrari lijkt het ingewikkelder, want afgezien van een pole positie en een podiumplaats voor Charles Leclerc, en een paar ereplaatsen voor hem en zijn teamgenoot Carlos Sainz Jr, heeft de Scuderia nog niet de juiste formule gevonden om de tifose in vervoering te brengen.

Bij Ladbrokes hebben gokkers vanaf de vrijdag van de vrije training de mogelijkheid om de coureurs te volgen en gewaagde of gewoon logische sportweddenschappen af te sluiten.