Voetbalvoorspelling: Frankrijk moet winnen tegen Brazilië

Les Bleues konden het net niet vinden in hun openingswedstrijd van de Women’s World Cup en zullen zaterdag alles uit de kast moeten halen tegen Brazilië. Klaar om je voetbalvoorspelling te doen?

Sportweddenschappen: vind de oplossing voor de aanvallende problemen van Les Bleues

Na hun beperkingen in de aanval tegen Jamaica in hun eerste wedstrijd op deze Women’s World Cup, moet het Franse team absoluut oplossingen vinden. De wedstrijd van zaterdag tegen Brazilië zal ongetwijfeld beslissend zijn. Frankrijk-coach Hervé Renard zal keuzes moeten maken om de tekortkomingen van zijn team te verhelpen.

Het is waar dat de Fransen met de rug tegen de muur stonden. Wat ook blijkt uit de kopbal van aanvaller Kadidiatou Diani, die de lat en de paal raakte voordat hij van de lijn werd gehaald. Maar dat hoort allemaal bij het spel. In hun laatste opwarmwedstrijd tegen Australië voor het begin van dit WK slaagden de Fransen er ook niet in om het net te vinden. Hun toekomstige tegenstanders Brazilië daarentegen scoorden vier doelpunten tegen Panama en voelen zich zelfzeker.

Voetbalvoorspelling: afwezigen moeilijk in te halen

De afwezigheid van twee belangrijke troeven voor de Franse bondscoach maakt zijn taak er niet makkelijker op. De Parijse Marie-Antoinette Katoto is een van de beste spitsen ter wereld en wordt erg gemist. Daarnaast is ook Delphine Cascarino afwezig, die met haar slagkracht een andere grote troef van Frankrijk is. Zo is het makkelijk te begrijpen in welke situatie de ploeg zich bevindt. Kadidiatou Diani, die pech had tegen Jamaica, is nog steeds op zoek naar haar beste vorm. Ze heeft in maart een sleutelbeenbreuk opgelopen en is terug in de basis, maar ze mist tempo.

We moeten ook hopen dat Wendie Renard haar plaats kan behouden deze zaterdag. Met een kuitblessure is de speelster van Lyon ook een belangrijke pion. De coach van Les Bleues kan ongetwijfeld rekenen op een terugkeer van een van hen. Maar verdere afwezigheid kan hem nog meer problemen bezorgen. Tactisch gezien zou de Franse coach een paar veranderingen kunnen doorvoeren, ook al is hij op zijn hoede voor de Brazilianen. Een meer aanvallend tactisch schema zou het Franse team zeker meer opties geven. Echter zou het ze ook parten kunnen spelen.

Voetbalvoorspelling van de dag: Brazilië kwalificeert zich als ze winnen

Na hun 4-0 overwinning tegen Panama weten de Brazilianen dat ze met een overwinning tegen Frankrijk al bij de laatste 16 zijn. Voordat ze tegen Jamaica hebben gespeeld. In tegenstelling tot de Fransen trapten de Brazilianen niet in de val om meer te doen dan de basis in hun openingswedstrijd. Met tweeëndertig schoten in totaal, slechts tien op doel en 73% balbezit, heeft het Braziliaanse team zijn werk gedaan. Het kan met vertrouwen uitkijken naar de wedstrijd tegen Frankrijk.

In Groep F, waar het doelsaldo kon tellen, konden de Brazilianen rekenen op Louisville-spits Ary Borges. De 23-jarige scoorde een hattrick tegen Panama en zal de Franse verdediging goed in de gaten moeten houden. Naast haar drie doelpunten gaf Ary Borges ook de assist aan Beatriz, die met een prachtig staaltje kunst het vierde doelpunt van Brazilië maakte. De Braziliaanse spits werd met nog 15 minuten te gaan van het veld gestuurd en haar vervangster Marta kreeg een staande ovatie voor haar invalbeurt. De 37-jarige, die met Brazilië aan haar zesde WK deelneemt, is een van de onbetwiste sterren van de nationale ploeg. Ze kan haar ervaring goed gebruiken in een ploeg met veel potentieel. Het duel dat voor zaterdag op het programma staat, moet zeker de moeite van het kijken waard zijn.