Sportweddenschappen: Speeldag 2 van de Jupiler Pro League

Wat de mening van sommige coaches ook is, de Belgische clubs hebben vorige week de toon gezet in het Europese voetbal. Dit weekend worden ze opnieuw op een voetstuk geplaatst. Wat staat er op het programma op speeldag 2 van de Jupiler Pro League? Standard heeft zijn 12de man terug, Antwerp reist naar Anderlecht, terwijl KRC Genk nog een stapje verder kan gaan tegen KAS Eupen. Onze redacteurs geven je hun sportweddenschappen op het Belgisch kampioenschap dit weekend.

De fans van Standard de Liège vieren een overwinning.

KRC Genk – KAS Eupen, onze sportweddenschappen

KRC Genk heeft misschien wel de meest gunstige start van het seizoen. Na de weinig bekende promotiekandidaat RWDM ontvangen de mannen van Vrancken KAS Eupen. Met andere woorden, alles staat klaar voor de Limburgers om speeldag 2 af te sluiten met een 6 op 6. Vorig weekend waren de topscorers van vorig seizoen opnieuw trefzeker met 4 doelpunten.

Panda’s opgelet… Pas op voor Joseph Paintsill! De Ghanees heeft al 2 assists op zijn naam staan in de Jupiler Pro League.

Eupen van haar kant dacht dat ze de moeilijke klus had geklaard door zich los te maken van Westerlo. Met een 2-0 voorsprong zakten de ploeggenoten van Van Genechten in en moesten ze in blessuretijd genoegen nemen met een gelijkspel (2-2). De jonge Belg kon echter schitteren door twee keer te scoren.

De voorspelling van de redactie voor Genk-Eupen: KRC Genk moet zonder al te veel problemen winnen (1.27). Genk heeft al 10 doelpunten gemaakt in de laatste 3 wedstrijden tegen Eupen. Onze redactie vindt de notering op de weddenschap Genk wint en meer dan 2.5 doelpunten in de wedstrijd‘ interessant.

Sportweddenschappen: Cercle Brugge – Charleroi

Het was een double whammy voor Brugge dit weekend. Cercle trapte het seizoen af met een 1-0 nederlaag tegen Antwerp. Het kondigde ook het vertrek aan van hun beste spits, Ayase Ueda. Met 22 doelpunten vorig seizoen is het duidelijk dat de Japanse spits niet makkelijk te vervangen zal zijn.

Aan de andere kant werd het een 1-1 gelijkspel tussen Charleroi en OHL. Dat werd beslist door een scheidsrechterlijke dwaling. De beroemde Frank De Bleeckere bevestigde dat de scheidsrechter een verkeerde beslissing had genomen. “We hadden liever gehad dat deze acties niet bestraft waren met een penalty”. Bovendien moesten de mannen van Felice Mazzu – gereduceerd tot 10 man – meer dan een uur lang de aanvalsgolven van OHL verduren.

Voorspelling van de redactie voor deze wedstrijd Cercle Brugge – Charleroi: In de laatste 10 ontmoetingen tussen Cercle Brugge en Charleroi is de meer dan 2,5 doelpunten in de wedstrijd altijd doorgegaan en staat de notering op 1.63 bij Ladbrokes.be. Het valt nog af te wachten of Cercle Brugge, beroofd van hun beste aanvalswapen, een vervanger zal vinden!

Voorspelling: OHL – RWDM

Met 11 tegen 10 gedurende meer dan een uur nam OHL slechts één punt mee uit Charleroi. Leuven was scrappy en creëerde talloze kansen (19 schoten). Een aanvallend probleem? Met het vertrek van Casper De Norre en Mario Gonzalez is het duidelijk dat Marc Brys zijn aanvallende opties zal moeten herzien.

De wedstrijd tegen RWDM kan echter hét perfecte moment zijn om zijn zelfvertrouwen een boost te geven. Molenbeek slaagde er niet in om de competitie goed te beginnen en verloor met 4-0 voor de thuisfans. Hoewel de tegenstanders taai waren, kunnen we ons nu al een paar vragen stellen over de aanvallende opties van de Brusselse club. Met een geblesseerde Kylian Hazard zal RWDM de afwezigheid van hun beste speler van de play-offs moeten goedmaken.

De voorspelling van de redactie voor OHL-RWDM: OHL zou geen moeite moeten hebben om RWDM te verslaan. In feite lijkt de aanvallende lijn nog niet tot rust gekomen en de verdediging zal dit seizoen waarschijnlijk nog een paar klappen krijgen. Onze redactie ziet OHL winnen tegen 1.78 op Ladbrokes.be.

Anderlecht – Antwerp: onze voorspellingen

Eén dag in het kampioenschap en nu al een ramp voor Anderlecht? Les Mauves trapten af met een Brusselse derby tegen Union Saint-Gilloise. In deze wedstrijd verloor de James Bond van het Belgische voetbal zijn 7e opeenvolgende wedstrijd tegen de Unionisten. Het spel van Anderlecht werd samengevat door de overaanvallende Patris-Debast en een spookachtig middenveld.

Antwerp van zijn kant keerde terug naar de competitie als waardig kampioenen. Hun overwinning op Cercle Brugge bevestigde dat ze opnieuw een kracht zijn om rekening mee te houden. Ondanks het vertrek van Pacho bleef de Antwerpse verdediging solide. Ze behaalden hun 1e clean sheet van het seizoen.

Onze voorspelling voor Anderlecht-Antwerp: Vorig seizoen eindigden de 2 wedstrijden in 0-0. Anderlecht mist een gevoel van automatisme. Het zou het opnieuw moeilijk kunnen krijgen om te scoren tegen de Antwerpse verdediging. Daarom biedt onze redactie je de weddenschap Antwerp of gelijkspel en minder dan 4,5 doelpunten in de wedstrijd aan tegen 1,67 op Ladbrokes.be.

Voor de gekken is de weddenschap ‘Antwerp wint of speelt gelijk zonder tegendoelpunt’ aan 4.00 op Ladbrokes interessant.

Sportweddenschappen: KV Mechelen – La Gantoise

Gift Orban en Hugo(al) Cuypers keer op keer! Zolang ze samen spelen, worden Jupiler Pro League-verdedigingen de stuipen op het lijf gejaagd. KV Kortrijk was geen uitzondering. De topscorer van vorig seizoen, Cuypers, scoorde 3 goals in slechts 2 wedstrijden.

La Gantoise is echter niet onaantastbaar. De mannen van Vanhaezebrouck slaagden er in de eerste 2 wedstrijden van het seizoen niet in om de nul te houden.

Terwijl ze de twee vormmannen van La Gantoise in de gaten moeten houden, moeten ze zichzelf ook geruststellen na het 1-1 gelijkspel met Club Brugge en de nederlaag in de Belgische Supercup. Steven Defour en zijn spelers zagen er echter veel beter uit in de competitie dan tegen Antwerp.

De voorspelling van de redactie voor KV Mechelen – La Gantoise: Hoewel La Gantoise op papier superieur lijkt aan deze Mechelse ploeg, mag de inbreng van de 12e man niet onderschat worden. Mechelen zal kunnen rekenen op hun fans om te scoren tegen een soms wankele La Gantoise-verdediging. Onze redactie denkt dat beide teams zullen scoren in deze wedstrijd (1.52).

Voorspelling: Westerlo – Club Brugge

Club Brugge en scheidsrechters zijn vaak een liefdesverhaal, en dit seizoen is geen uitzondering. Club Brugge trapte het seizoen af met een 1-1 gelijkspel tegen KV Mechelen. Volgens Frank De Bleeckere hadden de mannen van Ronny Deila geen penalty mogen krijgen.

Hoe dan ook, de terugkeer van Blauw-Zwart maakte geen indruk op de fans. Erger nog, sommigen zijn nu al sceptisch over de bijdrage van Ronny Deila.

Zoals gewoonlijk was Westerlo de sensationele ploeg. Met een 2-0 achterstand tegen KAS Eupen maakten de mannen van De Roeck laat gelijk. Dit dankzij het eerste doelpunt van Lucas Stassin in zijn nieuwe kleuren.

Voorspelling van de redactie voor Westerlo tegen Club Brugge: De verdedigingen van Westerlo en Club Brugge lijken aan het begin van het seizoen wankel. Daarom denken we dat we wat doelpunten zullen zien in de wedstrijd. ‘Beide teams scoren in de wedstrijd’ staat geprijsd op 1.52 bij Ladbrokes.

KV Kortrijk – STVV: onze voorspellingen

De wedstrijd van zondag om 19.15 uur zal zeker niet de meest bekeken wedstrijd van het weekend zijn. KV Kortrijk verloor op speeldag 1 met 3-2 van La Gantoise. Eén ding is zeker: de Kanaries zullen op hun hoede moeten zijn voor Kadri.

De Algerijn scoorde in minder dan 10 minuten tegen de Buffalo’s en zette een geweldige prestatie neer. Hij staat op de watchlist van Ajax Amsterdam. De grootste uitdaging voor KVK zal zeker zijn om hun spits te behouden tot het einde van de mercato.

STVV zal erop gebrand zijn om hun start van het seizoen te bevestigen na een 1-0 overwinning op Standard voor hun eigen fans. Hoewel het vertrek van Gianni Bruno een impact kan hebben op de aanvalslinie, waren de Kanaries een constante bedreiging voor de Luikse verdediging.

Onze voorspelling voor KV Kortrijk – STVV: STVV heeft geen enkele van hun laatste 3 wedstrijden tegen KV Kortrijk verloren. In deze 3 wedstrijden waren er altijd minder dan 2.5 goals. We bieden je een notering aan van 1.85 op Ladbrokes als ‘STVV wint of gelijkspel en minder dan 3,5 doelpunten in de wedstrijd‘.

Wed op alle Jupiler Pro League-wedstrijden en meer op Ladbrokes.be!