Voetbaltip: Anderlecht in opstand tegen Antwerp?

Iets meer dan een week na de wedstrijd tegen Union Saint-Gilloise staat Anderlecht voor een nieuwe test. Anderlecht neemt het op tegen regerend Belgisch kampioen, Antwerp. Op papier lijkt de opgave nog moeilijker dan vorig weekend. Kijk uit naar een zwakke prestatie en een chagrijnig publiek in het Lotto Park. Wij analyseren de wedstrijd voor je!

Voetbaltip: vijfde nederlaag op rij?

Vorig seizoen brak paars-wit zijn record voor meeste nederlagen in de hele competitie. Les Mauves hebben de kans om een nieuw record te breken. Dat van het aantal opeenvolgende nederlagen. Met nederlagen tegen Genk en Mechelen in de Jupiler Pro League en uitschakeling door AZ Alkmaar in de Conference League sloot Brussel het seizoen af met drie teleurstellingen. Ondanks een bemoedigende, zelfs veelbelovende start van het seizoen, is Anderlecht er niet in geslaagd om de draad weer op te pakken en zou het wel eens tegen een vijfde nederlaag op rij kunnen aanlopen. Niet ideaal voor de ploeg van Zeno Debast. Misschien nog minder voor Brian Riemer.

Voetbalvoorspelling: een herschikt team?

Het team van Anderlecht zal waarschijnlijk niet veel veranderen ten opzichte van vorige week. De keuzes die gemaakt worden, moeten (of zullen) echter wel een impact hebben. Tegen Union worstelde het middenveld van begin tot eind. De 23-jarige Théo Leoni bracht een vleugje frisheid en verlangen toen hij opkwam. Het pure product van Neerpede is misschien de oplossing in een sector van het spel die lijdt en waar Riemer worstelt om de juiste richting te vinden. Beperkt tot een verdedigende rol, was Ashimeru niet in staat om zijn aanvallers te helpen. Arnstad miste vindingrijkheid. Er wordt reikhalzend uitgekeken naar Luis Vázquez, een andere nieuwkomer in de selectie van zondag. Hij zal zeker niet in de basis staan, maar zijn vermogen om dynamiek te brengen aan het einde van de wedstrijd kan Anderlecht veel goeds doen.

Wedden op voetbal: Dolberg scoort?

Kasper Dolberg (2.90) wordt beschouwd als een voormalig groot talent en kan niet alles verloren hebben. Na een goede voorbereiding leek de spits toch erg alleen op zijn eiland in Saint-Gillois. En toch lijkt het plan eenvoudig. De Deen, een pure afmaker, moet gevoed worden in het strafschopgebied als hij zijn team wil helpen. Het probleem was dat Amuzu en Dreyer hun centrumspelers niet konden vinden. En wat kunnen we zeggen over een middenveld vol slechte keuzes en onnauwkeurigheden? Aan dit tempo zal Dolberg nooit zijn zelfvertrouwen terugkrijgen. En een spits zonder vertrouwen is niet wat Anderlecht nodig heeft.

Voetbaltip: Antwerp op stoom

Antwerp, kandidaat om zichzelf als kampioen op te volgen, begon optimaal aan zijn competitiecampagne tegen Cercle Brugge. De ploeg van Mark van Bommel creëerde tal van kansen en toonde veel zelfopoffering achterin. Met slechts één doelpunt op hun naam moeten de Antwerpenaren misschien nog wat bijschaven. Maar de ploeggenoten van Toby Alderweireld hebben bewezen, voor zover dat nog nodig was, dat ze weten hoe ze hun deel van het veld moeten verdedigen.

Conclusie: Anderlecht vs Antwerp

We kunnen het ons moeilijk voorstellen dat het Anderlecht van vorige week Antwerp zou verslaan. Maar in het voetbal is alles mogelijk, de bal is rond. Les Mauves zijn voorin niet inspirerend, maar achterin wel solide. Dat zou wel eens hun redding kunnen zijn bij een gelijkspel.