Voetbalwedden: Manchester City – Arsenal

Deze zondag om 17:00 uur geeft Engeland ons een voorproefje van wat ons te wachten staat. Pep Guardiola’s Manchester City neemt het op tegen Arsenal in het Wembley-stadion voor de Community Shield. Voor alle fans van voetbalwedden geven onze redacteurs je alle nodige info voor de wedstrijd van dit weekend.

De Engelse verdediger John Stones van Manchester City duelleert met de Belgische middenvelder Leandro Trossard van Arsenal.

Manchester City, de ‘safe bet’?

Na vorig seizoen de triple te hebben gewonnen, is het nu tijd voor Manchester City om de draad weer op te pakken. De mannen van Pep Guardiola spelen volgende week twee belangrijke wedstrijden: de Europese Supercup tegen Sevilla en de openingswedstrijd in de Premier League tegen het Burnley van Vincent Kompany. Om zich zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben de Skyblues drie vriendschappelijke wedstrijden gespeeld (2 zeges, 1 nederlaag tegen Atlético).

Wat is er gebeurd op de transfermarkt? Manchester City is hun aanvoerder Gündogan kwijt. De Duitser heeft besloten zijn contract niet te verlengen en heeft zich aangesloten bij FC Barcelona. Na 11 doelpunten en 6 assists afgelopen seizoen, zal zijn vertrek een leegte achterlaten op het middenveld. Die leegte kan echter worden opgevuld door nieuwkomer Matteo Kovacic.

Verwachte opstelling Manchester City: Ederson – Aké – Dias – Stones – Rodri – Bernardo Silva – De Bruyne – Kovacic – Grealish – Haaland.

Het is Arteta’s tijd voor wraak!

Net toen iedereen dacht dat Arsenal weer zou winnen en nog een Premier League-trofee in de wacht zou slepen, stortten de Gunners in de eindsprint in. De mannen van Arteta, sterker dan ooit, krijgen dit seizoen de kans om de smaak van de Champions League te proeven en moeten klaar zijn om een hoofdrol te spelen in de Premier League.

Arsenal heeft deze zomer op een intelligente- en gerichte manier gerekruteerd. The Gunners hebben jeugd aangetrokken met Timber in de verdediging, ervaring met Kai Havertz en de meest begeerde middenvelder van de Premier League: Declan Rice. Die laatste is ook meteen de duurste Engelste transfer aller tijden.

Verwachte opstelling Arsenal: Ramsdale – White – Saliba – Timber – Tierney – Odegaard – Jorginho/Rice – Partey/Havertz – Saka – Balogun – Martinelli/Trossard.

5 belangrijke statistieken om te onthouden bij het wedden op de wedstrijd

  • Manchester City heeft de laatste 8 wedstrijden tegen Arsenal gewonnen;
  • Er waren minstens 3 doelpunten in 4 van de laatste 5 ontmoetingen tussen de 2 teams;
  • Erling Haaland heeft 2 doelpunten gemaakt in de laatste 2 wedstrijden tegen Arsenal;
  • Arsenal heeft gescoord in 3 van de laatste 5 wedstrijden tegen Manchester City;
  • Leandro Trossard was Arsenals man van de wedstrijd in de laatste 3 vriendschappelijke wedstrijden, met 3 doelpunten.

Onze sportweddenschappen op Manchester City – Arsenal

Manchester City staat bovenaan in Engeland, maar dat is nog niet alles! Na het winnen van de Champions League, de Premier League én de FA Cup kunnen de Citizens opnieuw hun superioriteit laten zien en de Community Shield winnen.

Alle lichten staan aan om Pep Guardiola en co hun eerste trofee van het seizoen 2023-2023 te zien winnen. Onze redactie biedt je ‘Manchester City wint‘ tegen een notering van 1.75. Als je wilt wedden op een spits, is de notering op doelpunt van Erling Haaland GEBOOST bij Ladbrokes.be!

Wed op de wedstrijd en nog veel meer bij Ladbrokes.be.