RFB

Francs Borains: een team voor de Challenger Pro League

Met kwaliteitsvolle aanwervingen en een redelijk succesvolle voorbereidingscampagne is Royal Francs Borains klaar voor een nieuw kampioenschap. Er wordt al reikhalzend uitgekeken naar de eerste trip naar Zulte-Waregem. De Borinage bruist van opwinding enkele uren voor de start van het Challenger Pro League-seizoen. Waar RFB zich na een schitterend seizoen en een fantastische comeback bij heeft aangesloten. Na een negende plaats in januari, wisten de Borains de derde plaats te bemachtigen na een ongelooflijke sprint naar de top van het Belgische voetbal. Dé perfecte kandidaat om op te wedden.

Online sportweddenschappen: Fellaini investeert en Scimè neemt RFB algemeen directeur over

De promotie van de club naar de Challenger Pro League heeft voorzitter Georges-Louis Bouchez ertoe aangezet om zijn structuur op verschillende niveaus te versterken. Voormalig Rode Duivel Marouane Fellaini speelde in de jeugd voor RFB. Fellaini heeft de positie van ambassadeur van de club geaccepteerd, waarin hij investeerder is geworden. De aankondiging van zijn komst begin juli volgde op die van Pascal Scimè als algemeen directeur. De bekende RTBF-journalist heeft besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Met zijn passie voor voetbal zal hij veel vers bloed en nieuwe ideeën meebrengen om de zaken vooruit te helpen. Ook op commercieel vlak zal RFB kunnen rekenen op Thomas Bastien en zijn liefde voor de club. Als supporter van de club sinds zijn jeugd en voormalig partner heeft ook hij besloten om dit grote avontuur aan te gaan.

RFB begint vol vertrouwen aan het seizoen

Op sportief vlak heeft Francs Borains ook hard gewerkt. De belangrijkste leden van het team (Teddy Chevalier, Clément Tainmont, Mateo Itrak en Corenthyn Lavie) zijn gebleven. Het basiskader van de ploeg is behouden. De komst van de jonge middenvelder Matthew Healy van Ipswich Town en Thierno Diallo van het B-team van Sporting Charleroi geeft de ploeg de stabiliteit die het in het verleden miste. RFB-coach Arnauld Mercier en het sportteam hebben hand in hand gewerkt om het team te versterken op de gebieden die versterking nodig hadden.

De voorbereidingen waren positief, net als het trainingskamp in La Bresse, waardoor de groep de banden kon versterken. De resultaten van de voorseizoenswedstrijden waren veelbelovend. Blessures bij Benjamin Boulenger (niet beschikbaar tot december) en Kevin Vandendriessche, evenals de schorsing van Jordy Gillekens voor de eerste vier wedstrijden, hebben de staf gedwongen om hun plannen te herzien. Maar de kern is goed gevuld en biedt oplossingen voor de coach in afwachting van de verschillende returns.

Een interessante eerste test voor RFB tegen Zulte-Waregem

Gesterkt door hun succesvolle einde van het seizoen en de euforie van promotie naar de Challenger Pro League, gaat Francs Borains zonder enige druk hun eerste wedstrijd van het seizoen in. Deze zondag openen ze het seizoen met een trip naar Zulte-Waregem. Hoe is het team omgegaan met de afdaling uit de Jupiler Pro League? Dat is moeilijk te zeggen. De spelers van RFB moeten zich daar geen zorgen over maken. Veel waarnemers zijn het erover eens dat de ploeg het in zich heeft om een goed seizoen te draaien.

Hun toetreding tot de voorkamer van de elite wordt als historisch beschouwd. Op dezelfde manier als het podium op de Boussu-braderie in 2009 na een adembenemend seizoen. Het heeft het dagelijks leven van de betrokkenen achter de schermen veranderd. Maar het heeft ook gevolgen gehad voor de jeugdacademie, met een overstap naar het eliteniveau. Georges-Louis Bouchez, de voorzitter van de club, en de bestuurders zijn er ook nauw bij betrokken.

En op een veld waarvan wordt gezegd dat het een van de mooiste in de reeks is, na zoveel verwennerij tijdens de zomerstop, kijken de fans van Francs Borains uit naar spannende ontmoetingen in het Stade Vedette en elders tijdens het seizoen.