Pronostic foot : Manchester City en finale Super Coupe UEFA_ Leur buteur Erling Haaland

Voetbaltip: Sevilla wil Manchester City verslaan in UEFA Super Cup-finale

In deze UEFA Supercup zullen de Spanjaarden proberen om de statistieken het zwijgen op te leggen tegen de Champions League-winnaars. City opende zojuist zijn Premier League-seizoen in stijl.

Het Georgios Karaiskakis-stadion in Piraeus, Griekenland, is klaar voor een spannende wedstrijd. Aanstaande woensdag (21.00 uur) speelt Manchester City tegen Sevilla. De Cityzens zijn favoriet in deze UEFA European Super Cup-finale. Zeker na hun indrukwekkende start van de Premier League-campagne. Na Burnley met 0-3 te hebben verslagen, zijn de spelers van Pep Guardiola vol vertrouwen. Hun spits Erling Haaland heeft al twee keer het net gevonden. En zonder de hamstringblessure van Kevin De Bruyne had Manchester City een droomstart van het seizoen kunnen maken.

UEFA Supercup: De Bruyne’s afwezigheid een doorn in het oog van Sevilla

Het lijdt geen twijfel dat Kevin De Bruyne afwezig zal zijn in de wedstrijd van woensdag. Iedereen wacht nu af hoe lang de Rode Duivel aan de kant zal staan. Maar woensdag zal KDB toeschouwer zijn bij de finale van de UEFA Supercup. Pep Guardiola heeft meer dan één truc achter de hand en heeft zijn strijdplan al voorbereid. De coach van de Cityzens heeft ongetwijfeld de prestaties van Sevilla geanalyseerd. Dat Sevilla werd afgelopen weekend met 1-2 verslagen door Valencia.

De statistieken zijn in het voordeel van Manchester City. Het stond al vier keer tegenover Sevillaop het Europese podium en won elke keer. Alleen al vorig seizoen versloegen de Cityzens de Spanjaarden twee keer in de Champions League-groepsfase. De Noorse spits Erling Haaland scoorde twee van de vier doelpunten.

UEFA Supercup: een primeur in de geschiedenis van Manchester City?

Dit is de allereerste UEFA Super Cup-finale voor de Cityzens. Hun eerste Premier League-succes van het seizoen zal ze ongetwijfeld op ideeën brengen. Tegenover hen heeft Sevilla deze finale al zes keer gespeeld. Hun enige overwinning kwam er in 2006 tegen Barcelona. Na tegenslagen in 2007 tegen Milan en in 2014 tegen Real Madrid hebben de Spanjaarden de finale nog drie keer niet gehaald. En telkens in extra tijd: in 2015 tegen Barcelona (5-4), in 2016 tegen Real Madrid (3-2) en in 2020 tegen Bayern München (2-1). Dat betekent natuurlijk niet dat de geschiedenis zich dit jaar zal herhalen…

José Luis Mendilibar haalt Sevilla uit de as

De spelers van Sevilla en hun coach José Luis Mendilibar hoeven niet te twijfelen. De voormalige prof, die in maart aankwam als opvolger van Jorge Sampaoli, heeft een ploeg die op het moment van zijn aantreden in een degradatiestrijd verwikkeld was, veranderd. Hij hielp Sevilla niet alleen aan een plaats in de UEFA Europa League, maar werd ook de oudste coach ooit die de competitie won. Hij versloeg Manchester United in de kwartfinale, Juventus in de halve finale en Roma in de finale. Deze resultaten waren genoeg om het Spaanse management te overtuigen om het contract van hun coach met nog een seizoen te verlengen.

We mogen ook niet vergeten dat hij Sevilla heeft geholpen om de UEFA-Conmebol Cup van 2023 te winnen. Minder dan een maand geleden wonnen de Sevillianen de beker door het Ecuadoraanse Independiente del Valle op strafschoppen te verslaan. Zo zetten ze weer een streep onder hun palmares. In elk geval heeft Manchester City geen reden om op Sevilla neer te kijken. Omdat ze nog in hun inwerkfase zitten en het prestige van het evenement zou genoeg moeten zijn om de Andalusiërs te overstijgen.

Zullen de Cityzens, na de boot gemist te hebben, weglopen met hun eerste trofee? Bet now on ‘Manchester City wint en over 1.5 goals’ tegen 1.55 bij Ladbrokes.be.