Christophe Mickael Biron du Rwdm célèbre son but lors d'un match de football entre le RWD Molenbeek et le KV Mechelen.

Jupiler Pro League: RWDM vs Brugge, David vs Goliath?

De wedstrijd is dan wel geen clash, maar Brugge zou er goed aan doen om op zijn hoede te zijn. Deze RWDM-ploeg heeft de laatste weken alle sportieve weddenschappen gedwarsboomd.

Slechts één punt. Dat is het verschil tussen Brugge en RWDM in de aanloop naar hun confrontatie dit weekend. Blauw-Zwart bleef ongeslagen. Het moest bij de start van de competitie alleen Mechelen voor laten gaan. Op de openingsdag van het seizoen werd RWDM thuis verslagen door Genk. Op dat moment was het moeilijk voor te stellen dat ze twee overwinningen aan elkaar zouden kunnen rijgen. Maar ze deden het. Hoewel het op papier een scheve wedstrijd blijft, zou er wel eens een verrassing in het verschiet kunnen liggen.

Sportweddenschappen: wie heeft het monopolie op balbezit?

Het ene team gaat fantastisch om met balbezit, terwijl het andere team eerst probeert om het effectief om te zetten. Het spel is klaar en zondag zal de thuisploeg waarschijnlijk aan de winnende hand zijn. Of het nu thuis of uit is, de ploeggenoten van Hans Vanaken hebben altijd beslag gelegd op de bal van hun tegenstanders. Een voordeel dat ook tot uiting komt in hun pogingen. Het bewijs dat Brugge de bal niet ongevaarlijk in bezit houdt.

RWDM daarentegen heeft er de laatste wedstrijden voor gekozen om de bal aan hun tegenstanders te laten. Maar ze zijn niet vergeten om gevaarlijk te zijn op de rand van het strafschopgebied. Tegen Mechelen hadden ze bijvoorbeeld ‘slechts’ 42% balbezit, maar wel 18 doelpogingen. Tegelijkertijd kon Mechelen slechts 9 schoten op doel noteren. Het is een Molenbeekse ploeg die gewend is om met de rug tegen de muur te spelen die naar het Jan Breydel zal afreizen.

Weddenschappen België: Biron weer op doel?

RWDM-spits Mickaël Biron is de tweede topscorer in de Belgische competitie op dit moment. Hij is ook de enige scorer van zijn team. Met drie doelpunten op zijn naam draagt de Martiniquais in zijn eentje het gewicht van de Brusselse aanval. Het zou geen verrassing zijn als hij zijn contingent deze zondag zou uitbreiden. Hij is beweeglijk en behendig en zou in elk geval goed in de gaten moeten worden gehouden door de Brugse defensie. Hij kan zelfs een duel aangaan met een zekere Philip Zinckernagel.

Na zijn aankomst in het Venetië van het Noorden tien dagen geleden, heeft de voormalige Standard-speler snel zijn stempel gedrukt. Met een driepunter in Eupen herinnerde de vleugelspeler aan zijn vruchtbare samenwerking met Ronny Deila. Zijn tegenhanger op de andere flank, Skov Olsen, is ook iemand om in de gaten te houden. Met twee doelpunten op zijn naam ziet de jonge Deen er bijzonder scherp uit aan het begin van het seizoen.

Een beslissend einde van de wedstrijd?

Hoewel Brugge op zoek zal zijn om zich zo snel mogelijk in veiligheid te brengen, zou het niet verrassend zijn om Blauw-Zwart tot het uiterste te zien gaan. Het is maar een kleine stap van daar naar een tweede helft die veel levendiger is dan de eerste. In hun eerste overwinning op de OHL maakten de RWDM-spelers het verschil in de tweede helft voordat ze stand hielden. Vorige week deden ze het opnieuw en vonden ze 15 minuten voor het laatste fluitsignaal de opening. De ploeg van Simon Mignolet zal deze dieselprestatie in hun achterhoofd moeten houden.

Toch is sterk beginnen niet altijd het sterkste punt. Terwijl ze vorige week de Pandas verstikten door met 0-2 voor te staan na amper twintig minuten, hadden ze het twee weken eerder moeilijk tegen Mechelen. Met een achterstand in de rust dankten ze hun redding aan een genereuze penalty, omgezet door Thiago. Die wedstrijd was de enige thuiswedstrijd van Brugge. Wie weet maken de herinneringen aan een slechte start de Deila’s wel gespannen aan het begin van de wedstrijd tegen RWDM.

Op papier is het echter moeilijk om Brugge te verslaan. Met slechts één tegendoelpunt in drie wedstrijden hebben de bezoekers meer garanties. Aan de andere kant kunnen ze verrast worden door een RWDM-ploeg die bevrijd is aan het begin van het seizoen. En waarom geen overwinning voor Brugge met beide teams die scoren? Het antwoord kom je aanstaande zondag te weten.

Klaar om te wedden op dit spannende Pro League-duel tussen RWDM en Brugge? Maak je voorspellingen en volg de actie op de voet!