Challenger Pro League: RFB niet te missen tegen Racing Genk B

Francs Borains opende zijn seizoen in de Challenger Pro League met een overwinning tegen Zulte-Waregem. Nu hoopt RFB dit kunststukje zondag om 16:00 uur te herhalen in hun thuisopener.

Gezonde spanning bij RFB

Aan het begin van de week heerste er een gevoel van euforie achter de schermen bij de RFB na hun succesvolle toetreding tot de Challenger Pro League. Tegenover een ploeg uit Zulte-Waregem, nog herstellende van hun afdaling uit de Pro League, startten de Francs Borains hun seizoen met een klinkende eerste overwinning (1-3). Het spelplan van coach Arnauld Mercier werkte perfect. Dit mede dankzij de spirit en het enorme enthousiasme van een team dat op de moeilijkste momenten de krachten bundelde.

RFB’s eerste overwinning van het seizoen kwam door een combinatie van opportunisme en discipline. De maker van het tweede doelpunt, Lavie, benadrukte het belang van teamwork in dit succes. “We hebben kunnen winnen dankzij een enorme hoeveelheid energie. We moesten allemaal 150% geven en dat hebben we gedaan! Zo hebben we bewezen dat RFB zijn plaats heeft in het professionele voetbal op de best mogelijke manier!”

RFB-fans klaar om uit hun dak te gaan tegen Racing Genk B

Maandenlang heeft de ploeg achter schermen gewerkt aan de voorbereidingen voor de eerste thuiswedstrijd. Aanstaande zondag wordt het zeker een hoogtepunt in het Robert Urbain-stadion. Er is hard gewerkt om het stadion op het niveau van de Challenger Pro League te brengen. En hoe zit het met het veld? Dat is gewoon een van de beste in de reeks. Met het aantal seizoenskaarten in de lift en euforische supporters die nog steeds bekomen zijn van de beelden van de beklimming van vorig weekend, zal RFB erop gebrand zijn om verder te bouwen op hun eerste overwinning.

RFB droomt van een zes op zes in de Challenger Pro League

Zoals coach Arnauld Mercier deze week aan Sudinfo vertelde, heeft Racing Genk B een aantal serieuze troeven in handen. Maar aangezien RFB vorig jaar ongeslagen bleef tegen U23-teams, zou dat een goed voorteken kunnen zijn. “We moeten op onze hoede zijn voor dit team met een ploeg die elkaar goed kent en die het ons zeker moeilijk zal maken, vooral in de transities. Alle U23-teams waar we tegen spelen hebben veel kwaliteit, vooral qua fysieke kracht maar ook qua tempo. We zullen op onze hoede moeten zijn…”

De coach van Francs Borains is zich er ook van bewust dat de jeugd van zijn tegenstander hem parten kan spelen, vooral als het gaat om concentratie. Er kunnen hier dingen zijn om uit te buiten. En als dat zo is, zal RFB er het beste van moeten maken.

Conclusie voor deze wedstrijd in de Challenger Pro League

Zelfverzekerd na zijn succesvolle start, weet RFB dat het op zijn teamgeest moet vertrouwen. Alleen zo kan het van een rustig seizoen genieten. Maar als het moeilijk wordt, zullen ze ook moeten vertrouwen op hun individuele sterke punten. Doelman Adrien Saussez heeft bij Zulte-Waregem al laten zien dat er op hem gerekend kan worden. Beslissend bij een aantal gelegenheden, hield hij zijn team in het begin in de wedstrijd. Zo bouwde hij mee aan het vertrouwen.

Het doelpunt aan het einde van de wedstrijd was onbeduidend. De doelman aarzelde niet om naar zijn teamgenoten te schreeuwen om ze eraan te herinneren dat een foutje in de concentratie pijn kan doen. Een zes op zes zou uiteraard niet misstaan bij het management, de staf, de spelers… en vooral de RFB-fans. De Borinage is klaar om een eerste thuisoverwinning te vieren…