Jupiler Pro League: Voorspellingen voor wedstrijddag 5

Omdat enkele Belgische ploegen hun Europese wedstrijden deze week spelen, zijn verschillende wedstrijden uitgesteld. Er staan echter andere leuke wedstrijden op het programma tussen ploegen in slechte vorm en ploegen op zoek naar overwinningen. Hier zijn onze voorspellingen voor speeldag 5 van de Jupiler Pro League.

Kortrijk – Standard: duel onderaan de ranglijst in de Jupiler Pro League

Kortrijk en Standard hebben dit seizoen tot nu toe teleurgesteld. KVK staat 16e (en dus laatste) in de Jupiler Pro League, terwijl Standard 14e staat.

De ploeg uit Kortrijk, gecoacht door Edouard Still, staat er slecht voor met 4 nederlagen in 4 wedstrijden, 13 tegendoelpunten en slechts 3 doelpunten. Na een klap in het gezicht tegen Antwerp (6-0), ging KV Kortrijk afgelopen weekend thuis onderuit tegen Eupen.

Voor Standard is de situatie al even rampzalig. Na een goed punt te hebben gepakt tegen Charleroi in de Waalse derby, verloren de Rouches afgelopen weekend jammerlijk thuis tegen Cercle (0-1). De club heeft slechts 1 punt uit 4 Jupiler Pro League-wedstrijden.

Carl Hoefkens (Standard) en Edoudard Still (Kortrijk) zitten al in de zetel, en een nieuwe nederlaag zou beide coaches de das om kunnen doen.

Voorspelling van de redactie: Met twee wankele teams die niet in staat zijn om veel spel te creëren, denken wij dat deze wedstrijd kan eindigen in een gelijkspel tegen een notering van 3.50.

Westerlo – Mechelen: sportweddenschappen

Kortrijk en Standard staan er niet best voor, maar Mechelen (11e) en Westerlo (15e) ook niet. Wat de kakkers betreft, verpletterden Steven Defour en zijn mannen afgelopen weekend Union Saint-Gilloise met 4-0. Dat belooft veel goeds voor de reis naar Westerlo.

Ondanks een wervingscampagne van bijna 15 miljoen euro heeft Westerlo moeite om op gang te komen in het nieuwe Jupiler Pro League-seizoen. Westerlo haalde slechts één op 12 en heeft een 2-1 nederlaag tegen Anderlecht achter de rug. Kan Westerlo het tij keren en eindelijk zijn eerste overwinning boeken? Of maakt Mechelen er twee overwinningen op rij van?

Voorspelling van de redactie: Als Mechelen zijn prestatie tegen Union kan herhalen, kan het Westerlo, dat niet in de beste vorm is, in de problemen brengen. Wij stellen de volgende bet voor: Mechelen wint tegen een notering van 3.05.

Sportweddenschappen: Eupen – OHL

Eupen, dat regelmatig onderaan de ranglijst staat, is goed begonnen aan het seizoen 2023-2024. De Pandas hebben al twee overwinningen op hun naam staan (waaronder tegen Genk) en 7 punten in de competitie. Nadat het vorig weekend Kortrijk versloeg, ontvangt Eupen OHL op speeldag 5 van de Jupiler Pro League.

Leuven is dit seizoen niet goed begonnen, met 2 punten op 12 en een trieste 13e plaats. Na enkele teleurstellende wedstrijden leverde OHL echter een degelijke prestatie tegen regerend kampioen Antwerp, met een 1-1 gelijkspel. Zou dat genoeg moeten zijn om de bal aan het rollen te brengen en de eerste overwinning in Eupen veilig te stellen?

Voorspelling van de redactie: zelfs als OHL zich lichtjes verbetert, zien we Eupen winnen tegen een notering van 3.00.

STVV – Cercle Brugge: de sportweddenschappen van het weekend

Na te zijn begonnen met een 6 op 6, heeft STVV wat veren verloren in zijn laatste twee wedstrijden. Het verloor van Anderlecht en speelde daarna met 2-2 gelijk tegen Gent in de Ghelamco Arena.

Cercle Brugge heeft een achtbaanrit achter de rug sinds het begin van het seizoen. De Brugse ploeg heeft een mooie overwinning op Standard achter de rug en wil die graag een vervolg geven in Sint-Truiden, dat in een dip zit.

Voorspelling van de redactie: STVV en Cercle scoren niet veel. Daarom wedden we op een wedstrijd met minder dan 2,5 doelpunten tegen een notering van 1.85.