RFB_Pro league_Belgium Football

RFB moet leren uit zijn fouten

De 5-2 nederlaag van vorige week tegen Genk B deed afbreuk aan de euforie van hun eerste Challenger Pro League-overwinning in Zulte twee weken geleden. Tegen Anderlecht U-23 moet Francs Borains deze zondag koste wat kost terugkomen. Het seizoen van RFB zal bestaan uit veel gelukkige momenten. Het zal ook bestaan uit grote teleurstellingen. De aanwezige fans keerden gefrustreerd en teleurgesteld huiswaarts. Het ontbrak hun ploeg soms aan realiteitszin, maar ook aan succes tegen de Limburgers. Arnauld Mercier en zijn staf analyseerden de prestaties van zijn ploeg zorgvuldig. De RFB-coach heeft ongetwijfeld positieve lessen getrokken uit de wedstrijd om het vertrouwen van zijn ploeg een boost te geven.

Weddenschap Challenger Pro League: Anderlecht B verslaan en terug op het goede spoor komen

Tegen Genk B speelde Francs Borains een goede wedstrijd. Ook al kwam het met lege handen te staan. In de eerste 45 minuten creëerde RFB minstens vier duidelijke kansen. Met een beetje meer vaardigheid had Francs Borains de leiding kunnen nemen. Maar in plaats daarvan scoorde Genkvoor de rust twee keer kort achter elkaar. Bij de hervatting van de tweede helft kwam er nog eens een tweede gele kaart bij van Mathias Francotte. De overstap naar een driemansdefensie was een mooie gok van de coach. Het was helaas was niet genoeg.

Voetbalvoorspelling: eerste thuiszege voor RFB?

Door alle risico’s te nemen tegen Genk B, slaagde RFB erin terug te komen tot 2-3. Met nog een kwartier te gaan, hadden ze minstens een punt kunnen pakken. Hun laatste pogingen waren echter even vergeefs als zinloos… Uiteindelijk deden de laatste twee Limburgse doelpunten pijn, waardoor de score een wending kreeg die de wedstrijd niet goed weergaf.

Deze zondag komen de Francs Borains terug in actie met een tweede thuiswedstrijd. De fans, die al in groten getale aanwezig waren tegen Genk B, hebben beloofd er opnieuw te zijn om hun team te steunen. In de loop van de week stuurde Pascal Scimé, de nieuw algemeen directeur van de club, een bericht naar de fans: “We weten dat we een paar kleine problemen hadden aan de kassa voor de eerste wedstrijd, en sommige mensen moesten lang wachten om hun ticket te krijgen. We bekijken alle mogelijke oplossingen, maar voor degenen die naar het stadion willen komen, blijft online kaartverkoop de beste oplossing.”

RFB wil naam maken in de Challenger Pro League

De speelstijl van Anderlecht B is vrij gelijkaardig aan die van Genk B, met enkele zeer explosieve spelers die graag diep spelen. Dit is waar Francs Borains voorzichtiger moet zijn. Ze werden tactisch overrompeld in hun jacht op een resultaat. Als ze dit weekend punten willen pakken, zullen ze ook de individuele fouten moeten vermijden die er in de vorige wedstrijd in overvloed waren.

Mentaal is RFB klaar om terug te komen en dezelfde emoties te ervaren die de overwinning op Zulte-Waregem in de openingswedstrijd de spelers en supporters gaf. Het is altijd makkelijker om goed te trainen en een rustigere week te hebben na een overwinning. De week die de spelers net hebben meegemaakt, was ongetwijfeld iets gecompliceerder. Maar ze zijn al terug aan het trainen en proberen te bewijzen dat de tegenslag tegen Genk B gewoon een ongelukje was. De feedback over het gedrag van de spelers tijdens de trainingssessies van deze week is positief. Ze tonen de sterke wil van de groep om zo snel mogelijk terug te komen. In afwachting van de terugkeer van Jordy Gellekens, die zijn laatste wedstrijdschorsing zal uitzitten, zal RFB het nog steeds moeten stellen zonder Kevin Vandendriessche, terwijl Tracy Mpati en Grégory Grisez twijfelachtig zijn.

In ieder geval zal de twaalfde man zijn steentje moeten bijdragen om zijn ploeg naar de langverwachte tweede overwinning te stuwen.