Standard – RWDM: Een eerste overwinning voor Les Rouches?

Niets gaat goed bij Standard. Carl Hoefkens en zijn mannen zijn na vijf competitiewedstrijden nog steeds op zoek naar een eerste overwinning in de Pro League. En het record is vrij mager: drie nederlagen en 2 gelijke spelen. Tegen RWDM thuis zal Standard hopen om hun seizoen te starten met een overwinning.

Standard diep in de put

Standard staat er slecht voor. Na een bemoedigend gelijkspel in de Waalse derby, vielen Les Rouches terug in hun slechte vorm met een 0-1 thuisnederlaag tegen Cercle op het Sclessin. Vorig weekend kwamen ze niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Kortrijk, de hekkensluiter van de competitie.

De kern van Standard heeft momenteel duidelijk een gebrek aan kwaliteit. Vanheusden bewaakt het fort achterin, maar daar houdt het wel mee op. Hij mist ervaring en vaardigheid op het middenveld en Wilfried Kanga heeft nog tijd nodig om zich aan te passen en Standard te helpen.

Een RWDM om voor op te passen

Les Rouches zullen op hun hoede moeten zijn voor RWDM. De Brusselse ploeg heeft velen verrast aan het begin van het seizoen met al 6 punten. Weinig waarnemers hadden gedacht dat ze er al na vijf ronden in de Pro League zouden staan. Maar de nieuwe coach heeft een solide ploeg samengesteld die in staat is om de tegenaanval in te zetten.

De Molenbeekse club was geen partij voor de grote kanonnen (Genk en Brugge), maar tegen de bescheidenere ploegen zette de Brusselse ploeg een aantal knappe prestaties neer. De eerste was een 1-2 overwinning tegen Leuven, gevolgd door een 1-0 overwinning tegen Mechelen in het Edmond Machtens-stadion. Beide overwinningen kwamen op naam van Mickaël Biron, die drie doelpunten maakte in de twee wedstrijden. De aanvaller uit Martinique zal de grootste bedreiging vormen voor Les Rouches. Vanheusden zal hem goed in de gaten moeten houden als Standard zijn eerste overwinning van het seizoen wil boeken.

Onze voorspelling

Na hun 7-1 nederlaag tegen Brugge op speeldag 4, en gezien het feit dat Standard thuis speelt, verwachten we dat Standard wint tegen een notering van 1.98.