Uitslagen op wedstrijddag 6 in de Pro League

Afgelopen weekend speelden de ploegen voor speeldag 6 in de Pro League. Die speeldag in de Pro League bracht een aantal verrassingen en mooie doelpunten. Hier is een overzicht van de resultaten van het weekend.

OHL-Kortrijk: dominante 3-0 in deze Pro League-wedstrijd

Leuven en Kortrijk hadden sinds het begin van het seizoen niet meer gewonnen. En het was Leuven dat thuis zonder al te veel moeite aan het langste eind trok (3-0). Federico Ricca opende de score in de 40ste minuut en Schingtienne (54′) en Maziz (60′) deden er nog een schepje bovenop.

Cercle Brugge – Westerlo 2-1

Cercle Brugge boekte de derde overwinning op rij tegen Westerlo. Westerlo verloor zijn reeks van vijf wedstrijden. De Bruggelingen konden rekenen op hun uitblinkende spits Kevin Denkey, die twee keer het net vond. Westerlo verkleinde de achterstand laat via Frigan.

Mechelen – Eupen 1-0

Mechelen boekte net als Cercle een derde overwinning op rij door Eupen te verslaan. De mannen van Steven Defour wonnen nipt dankzij de late treffer van Lauberbach (81′).

Standard – RWDM 1-1

Standard hoopte tegen het gepromoveerde RWDM op de eerste thuiszege van het seizoen. Maar de Brusselaars sleepten een punt uit het vuur. De twee ploegen speelden 1-1 gelijk.

AA Gent – Club Brugge 2-1

De Super Sunday ging zondag goed van start met een karaktervolle overwinning van de Buffalo’s tegen Blauw-Zwart. Hong opende de score na 25 minuten en Vanaken maakte gelijk na 43 minuten. Aan het begin van de tweede helft hernamen de Buffalo’s de leiding, opnieuw dankzij hun Zuid-Koreaan Hong (49′). La Gantoise won dus de Slag om Vlaanderen in een levendig treffen.

Union Saint-Gilloise – Antwerp 2-2

Om deze kleurrijke zondag voort te zetten, trad Union aan tegen Antwerp. USG opende al snel de score dankzij een penalty omgezet door Eckert Ayensa (4′). De Great Old antwoordde via Vines (23′) en nam vlak voor rust de leiding dankzij een doelpunt van Ekkelenkamp (44′). Aan het einde van de wedstrijd won Union nog een strafschop en Gustaf Nilsson trapte die raak om Union Saint-Gilloise een verdiend punt te bezorgen.

Genk-Anderlecht 1-1

De derde clash van de dag was minder spectaculair, maar de spanning was er nog steeds. Anderlecht stond vanaf de 15e minuut op het scoreformulier na een overtreding van Bonsu Baah. Maar het duurde even voor ze Limburg konden passeren.

Het was uiteindelijk Amuzu die zijn ploeg met een mooi schot bevrijdde (71′). Racing Genk maakte laat gelijk via Arokodare (97′).

Charleroi – Sint-Truiden 1-1

Nog op zoek naar een overwinning aan het begin van het seizoen, dachten de Carolo’s die dit weekend veilig te stellen met een laat doelpunt tegen Sint-Truiden. Dabbagh was de doelpuntenmaker, maar de Trudonnaires kregen een minuut voor tijd een strafschop, die Koita achterin het doel deponeerde, 1-1 eindstand.