Het NFL-seizoen 2023: hoe, wat, wie?

De NFL, oftewel de National Football League, gaat weer van start. Terwijl we ons voorbereiden op ongetwijfeld alweer een super boeiend NFL-seizoen 2023, gaan we ook graag al even in de verschillende teams en hun verwachtingen. Ben je een NFL-leek? Geen zorgen, we leggen je ook even uit hoe het allemaal werkt!

De structuur van de NFL

De NFL bestaat uit 32 teams, verdeeld over twee grote conferenties: de National Football Conference (NFC) en de American Football Conference (AFC). Elke conferentie is verder onderverdeeld in vier divisies, dus in totaal acht divisies. Deze divisies zijn geografisch georganiseerd om reistijden te minimaliseren en rivaliteit te bevorderen. Teams spelen voornamelijk tegen andere teams in hun eigen divisie. Maar ze nemen ook deel aan wedstrijden tegen teams uit andere divisies binnen hun eigen conferentie. Soms zelfs tegen teams uit de tegenovergestelde conferentie.

Het NFL-seizoen en de Play-offs

Het NFL-seizoen bestaat uit 17 reguliere competitiewedstrijden voor elk team. Gedurende het seizoen spelen teams een mix van thuis- en uitwedstrijden. Aan het einde van het reguliere seizoen gaan de zes beste teams van elke conferentie door naar de play-offs. Hier strijden ze om het kampioenschap van hun conferentie en uiteindelijk om de felbegeerde Super Bowl-trofee.

De Super Bowl is de kroonjuweel van de NFL. Die markeert het hoogtepunt van het seizoen. Het is de wedstrijd waarin de kampioen van de NFC het opneemt tegen de kampioen van de AFC. En de winnaar wordt gekroond tot Super Bowl-kampioen.

Posities en spelregels voor het NFL-seizoen 2023

Elk NFL-team bestaat uit 53 spelers, maar slechts 11 spelers mogen tegelijkertijd op het veld staan. Het doel van het spel is om de bal naar de eindzone van de tegenstander te verplaatsen om punten te scoren. Dit kan worden bereikt door touchdowns (waarbij een speler de bal in de eindzone van de tegenstander draagt), veldgoals (waarbij de bal tussen de doelpalen wordt geschoten) of extra punten na een touchdown.

Het team dat in balbezit is, heeft vier pogingen (downs) om een bepaalde afstand te overbruggen. Als ze daarin slagen, krijgen ze vier nieuwe pogingen. Verdedigende teams proberen het aanvallende team te stoppen en de bal te heroveren. Het spel is doordrenkt met strategie, tactiek en teamwork.

De NFL Draft

Elk jaar wordt de NFL Draft gehouden, waar teams de kans krijgen om de beste universiteitsspelers te kiezen. De volgorde van de draft wordt bepaald op basis van de prestaties van teams in het voorgaande seizoen, waarbij de slechtst presterende teams als eerste mogen kiezen. De NFL Draft is een cruciale gebeurtenis, omdat het nieuwe talenten in de competitie introduceert.

Wat brengt het NFL-seizoen 2023?

Met deze kennis over hoe de NFL als competitie werkt, kunnen we nu dieper ingaan op onze verwachtingen qua topteams voor het komende seizoen.

  • De Kansas City Chiefs, de regerende Super Bowl-kampioenen, zijn vastbesloten om hun titel te verdedigen. Onder leiding van quarterback Patrick Mahomes en de geniale strateeg Andy Reid zijn de Chiefs favorieten om ver te raken in de play-offs;
  • De Philadelphia Eagles, vorig seizoen Super Bowl-verliezers, hebben met slimme draftkeuzes en de ontwikkeling van quarterback Jalen Hurts hoop op eerherstel;
  • De San Francisco 49ers, geleid door quarterback Brock Purdy, zijn duidelijk bezig aan een opwaartse curve;
  • De Dallas Cowboys, een iconische franchise, blijven een team waarmee je altijd rekening moet houden in de NFC East.

Er uiteraard nog veel meer getalenteerde teams, waaronder de Buffalo Bills, New York Jets met Aaron Rodgers, Cincinnati Bengals, Cleveland Browns, Baltimore Ravens en Los Angeles Chargers. Allemaal hopen ze op een diepe playoff-run.

Nu de teams weer gaan strijden om de felbegeerde Vince Lombardi-trofee op 11 februari 2024 in Las Vegas, kunnen fans zich verheugen op een seizoen vol spannende wedstrijden, opkomende sterren en onverwachte wendingen. Elke wedstrijd telt op weg naar de Super Bowl, en dat is wat de NFL elk jaar weer zo boeiend maakt. Let the games begin!