Sportweddenschappen EURO 2024: Azerbeidzjan – België

De wedstrijd tussen Azerbeidzjan en België vindt plaats op zaterdag 9 september om 15:00. De international break is zelden de beste vriend van een voetballiefhebber. Onze Rode Duivels zijn dit weekend echter op een kwalificatiemissie voor EURO 2024. Onze redacteurs geven je hun sportweddenschappen EURO 2024.

Een Belgische fan draagt een Rode Duivels-knuffel tijdens EURO 2016

Azerbeidzjan gaat sportweddenschappen verijdelen?

Met slechts één punt uit hun 3 kwalificatiewedstrijden zou Azerbeidzjan niet al te veel problemen moeten opleveren voor de Rode Duivels. Samen met Estland zijn ze een van de zwakste ploegen in Groep F. De zwakte van de tegenstanders van de Belgen hoeft niet meer bewezen te worden. Azerbeidzjan heeft zich bijvoorbeeld nog nooit gekwalificeerd voor een groot evenement.

Dit werd snel bevestigd tegen Oostenrijk en Zweden in de openingswedstrijden. De Azerbeidzjanen kregen 9 doelpunten tegen in deze twee wedstrijden. Ze wisten Estland echter op een 1-1 gelijkspel en één punt te houden.

De Rode Duivels zonder De Bruyne en Courtois

Ten eerste heeft de gouden generatie zichzelf nooit bevestigd. In navolging van Eden Hazard, Toby Alderweireld en Axel Witsel is het nu de beurt aan de Belgische jeugd, met Doku, Openda en anderen. De Belgen konden ook rekenen op enkele verrassingen, zoals de selectie van Hugo Siquet op de lijst van Domenico Tedesco.

Met 7 punten uit 3 wedstrijden staat België op de 2e plaats in Groep F achter Oostenrijk. De ploeggenoten van Lukaku wonnen van Estland en Zweden en speelden gelijk tegen groepshoofd Oostenrijk.

In tegenstelling tot die 3 wedstrijden zal onze coach een 11-koppige selectie moeten opstellen zonder enkele van zijn sleutelspelers. Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne zijn de belangrijkste afwezigen. Tel daarbij op dat een kwart van onze Duivels nog geen 2 wedstrijden heeft gespeeld.

Zoals Domenico Tedesco zegt: “De situatie is bijzonder omdat we weten dat de mercato voor sommigen ingewikkeld is geweest, maar we moeten het accepteren”. Terwijl Lukaku, Carrasco en anderen net zijn getransfereerd, zijn spelers als Tielemans en Batshuayi niet langer onbetwistbare vaste waarden bij hun clubs.

Sportweddenschappen van de redacteur

België (1.19) wordt beschouwd als dé grote favorieten voor de wedstrijd bij Ladbrokes.be. Het doel is dus om op zoek te gaan naar aanvullende sportweddenschappen.