Vooruitblik op de Noche UFC van 16/9/2023!

Op 16 september 2023 organiseert de UFC het ‘Noche UFC’-evenement in de T-Mobile Arena in Las Vegas. Deze editie zet de rijke traditie van Latijns-Amerikaanse vechtsporten in de kijker en wordt geleid door het rematchgevecht tussen Alexa Grasso en Valentina Shevchenko voor de UFC-vrouwen vlieggewichttitel. Laten we eens kijken naar de hoogtepunten, gevecht per gevecht.

Hoofdgevecht Noche UFC: Alexa Grasso vs. Valentina Shevchenko

In maart van dit jaar verraste Alexa Grasso de wereld door Valentina Shevchenko te verslaan en de vlieggewichttitel van de UFC te claimen. Nu ontmoeten deze twee vechters elkaar opnieuw, met Grasso die haar titel verdedigt en Shevchenko die haar verloren titel probeert terug te winnen. Het eerste gevecht eindigde met Grasso die Shevchenko dwong tot overgave. Dit rematchgevecht biedt de kans om te begrijpen waarom het eerste gevecht zo verliep en vooral: hoe beide vechters sindsdien zijn geëvolueerd.

Andere hoofdgevechten:

  • Kevin Holland vs. Jack Della Maddalena: Kevin Holland en Jack Della Maddalena nemen het tegen elkaar op in een weltergewichtwedstrijd. Holland heeft onlangs een overwinning behaald met een eerste-ronde overgave tegen Michael Chiesa, terwijl Della Maddalena op zoek is naar zijn zesde opeenvolgende overwinning in de UFC.
  • Raul Rosas Jr. vs. Terrence Mitchell: Raul Rosas Jr. staat tegenover de ervaren Terrence Mitchell in een belangrijke wedstrijd. Rosas Jr. leed onlangs zijn eerste professionele nederlaag en staat voor een cruciale test om te zien hoe hij zich herstelt.
  • Daniel Zellhuber vs. Christos Giagos: Daniel Zellhuber en Christos Giagos zullen de strijd aangaan in een lichtgewichtgevecht. Zellhuber, een opkomende ster, zal proberen te bewijzen dat hij opgewassen is tegen de ervaren Giagos.
  • Fernando Padilla vs. Kyle Nelson: Het avondevenement begint met een strijd tussen vedergewichten Fernando Padilla en Kyle Nelson. Beide vechters hebben recente overwinningen geboekt en streven naar een voortzetting van hun succes.

Voorprogrammagevechten:

  • Loopy Godinez vs. Elise Reed: Strogewichten Loopy Godinez en Elise Reed zullen strijden in een clash van stijlen. Godinez is bezig aan een winning streak van twee gevechten, terwijl Reed een unanieme beslissingsoverwinning behaalde in juni.
  • Roman Kopylov vs. Josh Fremd: Middengewichten Roman Kopylov en Josh Fremd ontmoeten elkaar in een voorprogrammamatch. Kopylov behaalde de laatste tijd enkele mooie overwinningen, terwijl Fremd op zoek is naar voortzetting van eveneens een winnende reeks.
  • Edgar Chairez vs. Daniel Lacerda: Edgar Chairez keert terug naar de UFC om het op te nemen tegen Daniel Lacerda. Beide vechters hebben iets te bewijzen en zullen vastberaden zijn om de overwinning te behalen.
  • Tracy Cortez vs. Jasmine Jasudavicius: Vlieggewichten Tracy Cortez en Jasmine Jasudavicius zullen vechten in een competitieve wedstrijd. Beide vechters streven naar een kans op een hogere rangorde in de divisie.
  • Alex Reyes vs. Charlie Campbell: Lichtgewichten Alex Reyes en Charlie Campbell zullen het tegen elkaar opnemen. Reyes keert terug naar de UFC en staat tegenover Campbell, die zijn debuut maakt in de organisatie.
  • Josefine Knutsson vs. Marnic Mann: Josefine Knutsson en Marnic Mann openen de avond met een strogewichtwedstrijd. Beide vechters willen hun stempel drukken in de UFC en zijn vastbesloten om hun eerste overwinning te behalen.