Resultaten openingsdag Champions League

De eerste speeldag van de Champions League heeft alle beloften waargemaakt. Een stortvloed aan doelpunten en veel entertainment. Daarom is dit de meest prestigieuze competitie van Europa!

Champions League-wedstrijden op dinsdag

Groep E

Feyenoord – Celtic: 2-0

Na een vrij matte 45 minuten opende voormalig Antwerp-speler, Calvin Stengs, de score voor de thuisploeg. In de tweede helft kwamen de Schotten eerst met 10 en daarna met 9 man te staan na twee nederlagen. Feyenoord had het geluk dat het in de slotfase de voorsprong kon verdubbelen via Jahanbakhsh. Overwinning voor Feyenoord.

Lazio – Atlético Madrid: 1-1

Los Colchoneros openden de score na een halfuur dankzij Pablo Barrios op een assist van Molina. Daarna kwam een van de hoogtepunten van de eerste speeldag. In de blessuretijd besloot Lazio-doelman Provedel naar voren te gaan voor een corner. De Lazio-doelman scoorde een prachtige kopbal in de slotfase om zijn team een 1-1 gelijkspel te bezorgen.

Groep F in de Champions League

AC Milan-Newcastle: 0-0

Een relatief saaie wedstrijd tussen AC Milan en Newcastle. Dit ondanks het lichte overwicht van de Italianen. De score bleef 0-0 op de openingsdag van de Champions League.

PSG – Dortmund: 2-0

Met de Franse aanval van Kolo Muani, Mbappé en Dembélé bezorgde PSG Dortmund heel wat problemen. Er was een penalty van Mbappé in de 49e minuut voor nodig om de score te openen. PSG vergrootte daarna de voorsprong met een mooi doelpunt van Hakimi na een mooie combinatie in het strafschopgebied.

Groep G

Young Boys – RB Leipzig: 1-3

De wedstrijd kende een vliegende start toen Simakan de score opende voor Leipzig. 30 minuten later maakte Mechak Elia er 1-1 van. Maar in de tweede helft nam Leipzig weer de leiding. Eerst door Schlager (1-2) en daarna maakte Sesko er 1-3 van in de toegevoegde tijd.

Man City – Rode Ster: 3-1

The Cityzens, regerend kampioen van de competitie, versloegen met gemak de minnetjes van Groep G, Rode Ster Belgrado. De Serviërs openden vlak voor rust de score met 0-1. Maar Guardiola’s ploeg sloeg terug na de pauze en scoorde twee keer via Álvarez. Uiteindelijk was het Rodri die het laatste doelpunt maakte (3-1).

Champions League – Groep H

FC Barcelona – Antwerp: 5-0

Zoals we al zeiden in onze voorspellingen, was Antwerp niet van plan om indruk te maken in deze wedstrijd. Maar dat is precies wat ze wel moesten doen. Barça was veel te sterk en bracht de Belgische kampioenen een ‘manita’ toe.

Shahktar Donetsk – FC Porto: 1-3

In de andere wedstrijd in Groep H had FC Porto weinig moeite om het Oekraïense Shahktar Donetsk te verslaan. Galeno opende de score voor de Portugezen (0-1, 8e) voordat Kelsy antwoordde in de 13e minuut (1-1). Galeno herstelde meteen de voorsprong (1-2, 15e) en Taremi maakte er na een half uur 1-3 van. De rest van de wedstrijd was anekdotisch, met de eindstand 1-3.

Woensdag in de Champions League

Groep A

Galatasaray – FC Kopenhagen 2-2

Tussen deze twee vaste waarden in de Champions League was het de Deense ploeg die in de 35e minuut de leiding nam. Elyounoussi scoorden na een assist van voormalig Zulte Waregem-speler Lukas Lerager. In de tweede helft verdubbelde Gonçalves de voorsprong van Kopenhagen. Maar nadat Elias Jelert van het veld was gestuurd voor een 2e gele kaart, stond de ploeg van Dries Mertens binnen twee minuten weer op gelijke hoogte. Eerst via Sacha Boey en daarna met een doelpunt van Tete werd de eindstand 2-2.

Bayern München – Manchester United: 4-3

De wedstrijd ging min of meer gelijk op tot het ongevaarlijke schot van Leroy Sané, dat Onana alleen maar in zijn eigen doel kon pareren (1-0). Zoals hij na de wedstrijd zei, was het een blunder die zijn ploeg de das omdeed. Gnabry verdubbelde de voorsprong nog voor rust. In de tweede helft verkleinde Hojlund de achterstand. Harry Kane herstelde de voorsprong van zijn ploeg (3-1) door een penalty om te zetten. Helemaal aan het einde van de wedstrijd ging de wedstrijd in een stroomversnelling. Casemiro verkleinde de achterstand (3-2) en Tel antwoordde (4-2). De Braziliaan had het laatste woord (4-3), maar onvoldoende voor Manchester United. The Red Devils verloren met 4-3.

Groep B

Arsenal – PSV: 4-0

De Gunners van Mikel Arteta domineerden deze wedstrijd met beide voeten. Saka opende de score, waarna Trossard er met een fraaie tegenaanval 2-0 van maakte na 20 minuten. Jesus maakte er nog voor rust 3-0 van met een fraaie assist van… Leandro Trossard. In de tweede helft maakte Odegaard er 4-0 van met een mooi schot vanaf de rand van het strafschopgebied.

Sevilla – Lens: 1-1

Nadat Ocampos al snel de score had geopend, reageerde Lens met een schitterende vrije trap van Fulgini. In de tweede helft gingen de twee ploegen heen en weer, maar de stand bleef 1-1.

Groep C

Real Madrid – Union Berlin: 1-0

Een smaakloze wedstrijd in het Bernabéu totdat Madrids nieuwe koning, Jude Bellingham, opdook om zijn team weer een overwinning te bezorgen. Het was de 6e goal van de Engelsman van het seizoen.

Braga – Napoli: 1-2

Een spannende wedstrijd tussen de Portugese ploeg en de laatste Italiaanse kampioenen. Di Lorenzo zette zijn ploeg vlak voor rust op voorsprong (0-1). In de slotfase maakte Braga gelijk via Bruma voordat Napoli de overwinning opeiste na een eigen doelpunt van Niakate, 1-2.

Groep D

Benfica – Salzburg: 0-2

De wedstrijd begon levendig in Lissabon. Konate miste een penalty voor Salzburg. Benfica’s Antonio Silva kreeg een rode kaart en Simic verzilverde uiteindelijk een penalty voor de Oostenrijkers. Salzburg kon daarna het numerieke voordeel goed gebruiken en verdubbelde zelfs de voorsprong aan het begin van de tweede helft dankzij Gloukh.

Real Sociedad – Inter Milaan: 1-1

Zoals in veel wedstrijden op de openingsdag van de Champions League werd er in de openingsminuten een doelpunt gescoord. Brais Mendez scoorde voor Sociedad. De laatste Champions League-finalisten drongen vervolgens de hele wedstrijd aan en maakten uiteindelijk in de slotminuten gelijk via Lautaro Martínez: 1-1.